Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Patissier Arjan Schuurman werkt al 30 jaar vol passie in banketbakkerij Van de Vrande in de Rotterdamse wijk Ommoord. De zaak is aangesloten bij het Patisserie College en levert alleen gebakjes van topkwaliteit.

Het verhaal van patissier Arjan Schuurman leest als een jongensboek. Hij is 5 jaar als hij met zijn moeder langs de etalage van banketbakker Van de Vrande loopt. Arjan woont om de hoek bij de Rotterdamse zaak. ‘Ik wil later bakker worden,’ zegt hij als hij de mooi versierde paaseieren ziet. Inmiddels werkt Arjan 30 jaar in de zaak, waarvan hij dit jaar 12,5 jaar de eigenaar is. Samen met zijn vrouw Liselotte, die 20 jaar geleden kwam werken als zaterdaghulp, een team van 6 bakkers en 8 winkeldames leeft de patissier elke dag zijn droom.

Patisserie College
Samen met zo’n 100 zelfstandige banketbakkers is Van de Vrande aangesloten bij het Patisserie College. Deze betere banketbakkers van Nederland waarborgen in banket. ‘Ik haal daar veel inspiratie uit,’ aldus Arjan. Deze patissiers trekken geen doosjes met halffabrikaten open. ‘Bij ons komen echt de bloem, boter, suiker en het fruit binnen. Alles maken wij zelf vanaf de basis, van de cakejes, taartjes tot de sausjes.’ Compromissen doen aan de kwaliteit is er bij het Patisserie College dan ook niet bij.

Prijswinnende boterkoek
Die passie voor het vak proef je aan alles bij banketbakkerij Van de Vrande. Met de boterkoek, bijvoorbeeld, hebben ze prijzen gewonnen. Arjan: ‘Onze boterkoek schijnt subliem te zijn. Die heeft de prijs van lekkerste boterkoek van Nederland en van Zuid-Holland gewonnen.’ Wij willen natuurlijk weten waar het geheim in zit. ‘Een boterkoek is een simpel ding, maar als je ’m bakt in een aluminium bakje krijg je andere warmteverdeling. Wij bakken in bakblik en daar krijg andere boterkoekje van,’ vertelt Arjan.

De salade met gerookte zalm, gado gado salade en pokébowl tot salades die je helemaal zelf samenstelt – die kunnen overigens ook via Absoluta besteld worden. ‘We hebben voor ieder wat wils: veganistisch, vegetarisch, lactose vrij of alleen vis, bijvoorbeeld.’

Woensdag Tompoucendag
Ook de appelkanjers en de tompouces gaan als warme broodjes over de toonbank. Daarom is het elke maandag Appelkanjer-dag en elke woensdag Tompoucendag. ‘De appelkanjers hebben een lekker bladerdeeg met een fris appeltje en abrikoosjes erin en krokante amandeltjes bovenop,’ aldus de patissier. ‘En op Tompoucendag maken we 5 smaken: tompouce met gele room, de slagroomtompouce, de dubbeldekker (dat is een combinatie van de eerste twee), tompouce rum-rozijnen en een tompouce van het seizoen (nu zijn dat aardbeien, in het najaar mokka en met Pasen advocaat). Die gaan altijd leuk over de toonbank.’

Bedrijven in Ommoord
Ook bedrijven in Ommoord weten de lekkere appelkanjers en tompoucen te vinden, net als de chipolatataart. Arjan: ‘Dat is een taart met een bavaroise-vulling met verse vruchtjes en een laagje marsepein. Daar overheen schrijven we dan vaak iets in chocoladeletters. Een foto op de taart met het bedrijfslogo kan ook.’ Leuk voor als een afdeling iets te vieren heeft, een certificaat heeft behaald of als er iemand jarig is.

Goed netwerk van Absoluta
Van Arjan Schuurman mogen er nog veel meer Rotterdamse bedrijven taart bij hem bestellen. ‘Een van onze klanten attendeerde mij op Absoluta. Die vindt het fijn als hij bij ons kan blijven bestellen via het platform. Een collega van mij werkt al met Absoluta, dus dat gaan wij nu ook doen. Bovendien heeft Absoluta een goed netwerk, dus ik hoop op een mooie samenwerking.’