Complete ontzorging
ISO27001 gecertificeerd
Kies jouw bezorgmoment
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

“Ik ben eigenlijk dochter van”, vertelt Dagmar Martens. Maar dat doet niks af aan haar enthousiasme over de zaak: Family ’t Ankertje in Zaandam. “Mooie lunchbroodjes zijn echt mijn ding, ik word gelukkig als ik zo’n schaal met prachtig belegde broodjes zie. Het gaat om het creatieve proces: van simpele ingrediënten hele lekkere dingen te maken. Liefst met echte Zaanse streekproducten.”

Warme buffetten van stamppot boerenkool tot lasagne met gegrilde groenten. Vleessalades, partybroodjes en bladerdeeghapjes. Er wordt hard gewerkt in de keuken van ’t Ankertje waar ze het liefst met streekproducten werken. Zaanse mosterd mag bij een kroket natuurlijk niet ontbreken. “Maar ook onze kipkerrie maken we zelf, met de Zaanse kerriemayonaise”, zegt Dagmar.

Family 't Ankertje - online eten bestellen

Bestellingen op maat
Haar ouders, Cees en Marian, begonnen in 1999 met ’t Ankertje. Een cateringbedrijf met maaltijden, hapjes en broodjes. Dagmar hielp haar ouders als dat even nodig was, maar in 2012 zei ze haar administratieve baan op en volgde haar horecahart. Nu gaat haar vader over twee jaar met pensioen en neemt ze het bedrijf over. “Waarom dit zo leuk is? Het is gewoon ontzettend fijn als je mensen blij kunt maken door bestellingen op maat te leveren.”

Dag en nacht
Flexibiliteit, daar draait het om bij ’t Ankertje. Zo staat familie Martens in koude winternachten zonder morren op om de gemeentelijke strooiploegen na hun dienst van een broodje te voorzien. “Mijn vader is gek genoeg”, zegt Dagmar, die zelf ‘net zo gek’ is. “Het is onze kracht dat we dingen zo last-minute kunnen regelen.” Verder verzorgt ’t Ankertje lunch, avondmaaltijden, bittergarnituur en koude hapjes. Alleen ontbijt, daar beginnen ze niet aan: “Dan kunnen we nooit meer slapen.”

Family 't Ankertje - online eten bestellen

Catering voor bedrijven core business
Sinds 2014 is ’t Ankertje ook een eethuis. Door zich als franchisenemer aan te sluiten bij het concept van ‘Family’ krijgt Dagmar een beetje rugsteun nu ze zo buiten haar comfortzone treedt. Dagmar: “Catering voor bedrijven blijft ‘core business’.  Meer dan de helft van al onze klanten zijn zakelijk. We hebben ons aan de rand van het bedrijventerrein gevestigd, dus dat is heel handig. Bezorgen doen we in overleg. We hebben hier geen 20 scooters voor de deur staan en dat wil ik ook niet. We zijn geen bezorgtent.”
Door zich aan te sluiten bij Absoluta hoopt Dagmar meer te leveren aan grote bedrijven uit Zaandam en omstreken.”Het is toch gek als lunches voor Zaandam van buiten de stad hierheen worden gebracht? Wij zitten dichtbij het centrum, kunnen leveren aan grote bedrijven. Ik hoop dat die bedrijven ons via Absoluta in het vizier krijgen.”