Complete ontzorging
ISO27001 gecertificeerd
Kies jouw bezorgmoment
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Fabian en Tjitske vonden een gat in de Friese markt met hun Broodje Bewust. Hun missie? Biologisch en natuurlijk eten en drinken voor iedereen bereikbaar maken”. 

Fabian deed ooit de hotelschool en droomde van een eigen horecazaak. Samen met Tjitske bedacht hij dat er in Leeuwarden (en eigenlijk in heel Friesland) nog geen plek was waar je bewust en gezond kon eten. Waar je zorgeloos van lokale, biologische producten kon genieten die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd. Met die gedachte zijn ze samen in 2014 op de Groentemarkt middenin Leeuwarden Broodje Bewust gestart.

Broodje-Bewust-online-eten-bestellen

Bieten, pompoen en appels
“Wij vinden duurzaamheid belangrijk,” legt Fabian uit. “Daarom werken we veel met lokaal geproduceerde producten. Zo halen we bieten, pompoen en appels bij groente- en fruittelers uit de buurt. Dat geldt ook voor het brood; er wordt zelfs speciaal voor ons een Fries broodje in de vorm van een waterlelie (zoals je die op de Friese vlag ziet) gemaakt. Dat heet pompebled in het Fries.”

“Door op deze manier te werken, is onze ecologische voetprint vrij laag en geven wij wat terug aan de natuur.”

Eigen eco-keurmerk
Broodje Bewust gaat zelfs nog een stap verder. Het is het enige bedrijf in Nederland met een eigen eco-keurmerk. “Wij werken met vleesproducten van dieren die een goed leven hebben gehad. Plofkippen komen er bij ons niet in. Op menukaarten van andere zaken staat bijvoorbeeld dat hun hamburgers gemaakt zijn van biologisch vlees. Dat is natuurlijk mooi, maar hoe kun je als consument weten of dat ook echt waar is. Eigenlijk kun je dat niet achterhalen. Daarom hebben wij ervoor gekozen dat wij een eco-keurmerk dragen. Dat kost moeite, maar zo zijn we wel onderscheidend.”

Broodje-Bewust-online-eten-bestellen

Duurzame catering
Dat Broodje Bewust met deze duurzame manier van werken opvalt, blijkt ook wel uit dat het huisleverancier is van het ING-huis in Leeuwarden. De bank opende onlangs een kantoor nieuwe stijl waar het huiselijk en gastvrij moet aanvoelen, en daar hoort ook duurzame catering bij. Broodje Bewust verzorgde er al lunchbuffetten, high tea’s en borrels voor 50 tot 100 man. “In onze keuken hebben we de capaciteit om voor grote groepen catering te verzorgen.”

Bezorging met de bakfiets
Broodje Bewust verzorgt dus al de catering voor diverse bedrijven in Leeuwarden en omgeving.  Fabian: “Je kunt bij ons ook een avondmaaltijd bestellen, compleet met lokaal geproduceerde biertjes en wijnen. Die bezorgen we dan met een elektrisch ondersteunde bakfiets. Onze bedrijfsfilosofie voeren we in alles door.”

Broodje-Bewust-online-eten-bestellen

Langdurige klantrelatie
“Door met Absoluta samen te werken, hoop ik op een lange, duurzame relatie met opdrachtgevers. We willen dat klanten zo lang mogelijk bij ons blijven. Dat past bij Broodje Bewust,” vindt Fabian.