Complete ontzorging
ISO27001 gecertificeerd
Kies jouw bezorgmoment
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Bloemsierkunst Oxalis – dat betekent Klavertje Vier in het Latijns – bestaat al sinds 1979 in het overdekte winkelcentrum De Rompertpassage in Den Bosch. Marieke nam de zaak 18 jaar geleden over en sinds de laatste 8 jaar wordt ze vergezeld door haar man Ramon. Inmiddels is Bloemsierkunst Oxalis de grootste bloemist op zakelijk gebied in deze regio.

11 meter aan bloemen
‘In allerlei soorten bloemen zijn wij thuis en hebben het grootste assortiment aan snijbloemen. We hebben 11 meter aan bloemen staan,’ vertelt Ramon. Bij Oxalis kunnen ze dus elk boeket maken dat je maar wenst. ‘Klanten zeggen dat wij een bloemenwinkel naar hun hart zijn. Een snoepwinkel met bloemen.’ Iets anders dan bloemen – zoals geurkaarsjes of tierlantijntjes – hebben ze dan ook niet. Maar natuurlijk wel leuke vazen en potterie.

Duurzame Bloemist
Oxalis vindt duurzaamheid belangrijk. Op de Barometer Duurzame Bloemist scoren ze goud. Ramon legt uit: ‘er zijn 2.800 bloemisten in Nederland. Daarvan zijn er 16 goud op het gebied van duurzaamheid. Dat is het allerhoogste niveau.’ Die duurzaamheid zit in van alles. Zo zijn de bloemen op de meest milieuvriendelijke manier gekweekt met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en CO2-uitstoot. ‘Die duurzaamheid gaat bij ons door tot in de details,’ vult Ramon aan. ‘We hebben LED-verlichting in de winkel, rijden een schone A-klasse auto en gebruiken biologisch afbreekbaar plastic. We hebben een duurzame relatie met onze medewerkers, die allemaal gediplomeerd zijn.’

Inmiddels is Bloemsierkunst Oxalis de grootste op zakelijk gebied in Den Bosch en omgeving. Het team is in 6 jaar tijd gegroeid van 3 naar 11 medewerkers.

Van koningin Máxima tot Provinciehuis
‘Inmiddels hebben we tientallen abonnementen bij bedrijven aan wie we wekelijks verse boeketten bezorgen. Grote bedrijven in de buurt bestellen bloemen voor verjaardagen, jubilea, bedankjes, beterschap of aankleding van het pand en evenementen. We leveren aan bijna alle hogescholen in de buurt, aan evenementen zoals het tennistoernooi in Rosmalen en Indoor Brabant, en al 16 jaar aan het Provinciehuis,’ aldus Ramon. Ook heeft Oxalis het bloemwerk mogen maken voor koningin Máxima toen zij de Fontys Hogeschool bezocht.

Oxalis kan snel leveren in het hele 073-gebied. Als je over een uur een bos bloemen nodig hebt, dan zorgen Ramon en zijn team ervoor dat het gebeurt. ‘Of het nu om 1 of 100 boeketten gaat, bij ons kan alles.’ En dat doet hij graag op een persoonlijke manier. Zo bracht hij de secretaresses met Valentijn een rode roos. Ook de eerste bos bloemen via Absoluta is Ramon zelf gaan brengen.

Beste bloemist van Den Bosch
Via Absoluta hoopt hij de naamsbekendheid van Oxalis verder te vergroten onder zakelijke klanten. ‘Absoluta heeft een keurige website, een goede uitstraling en goede ideeën. Daar past de beste bloemist van Den Bosch bij.’