Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Keteninnovatie, centralisatie, P2P, lokaal- en sociaal ondernemen zijn termen die dagelijks de revue passeren in het bedrijfsleven. Vrijwel iedere organisatie streeft er naar om de processen zo efficiënt mogelijk te organiseren om vooral de focus te houden op de core business. Het aantrekken van een procesmanager of een nieuw softwarepakket is een logische stap in het centraal aansturen van een organisatie. Een logische ontwikkeling die zichtbaar is en in rap tempo verandering brengt. De vraag is: hoe kunnen we deze centralisatie en optimalisatie  doorvoeren en toch lokaal betrokken blijven? Een terechte vraag waar veel organisaties mee worstelen.

Lokaal ondernemerschap en betrokkenheid behouden is belangrijk en moet daarom niet de dupe worden van centraal ontwikkeld beleid. Ook op het gebied van inkoop is dit een lastige kwestie. Steeds vaker kiest men voor centrale inkoop en bepaalt de moederorganisatie voor de gehele mantel de regels. Wellicht uit kostenoverweging een prima keuze, maar locaties in het land verliezen hierdoor de binding en de mogelijkheid om met de kleine lokale ondernemer zaken te doen. Veel grote organisaties hebben deze uitdaging op de agenda staan.

De ideale oplossing ligt in het combineren van twee werelden. Maak enerzijds centraal beleid dat aan de proceszijde zorgt voor duidelijkheid, uniformiteit, efficiency en dus kostenbesparing. Anderzijds realiseer je aan de werkveldzijde een relatie/binding met de lokale ondernemer. Een goed voorbeeld is het bestelplatform van Absoluta waarin procurement en facility management beleid schrijft voor de gehele organisatie omtrent het inkopen en organiseren van o.a. catering.

Absoluta heeft een bestelplatform ontwikkeld waarin het centrale beleid gereguleerd wordt en de locaties door het aansluiten van lokale leveranciers hun sociale gezicht behouden. Absoluta zorgt daardoor enerzijds voor een eenduidige werkwijze, efficiënt facturatieproces en inzicht middels management rapportages. Anderzijds kan de besteller haar bestelling plaatsen binnen het lokale aanbod van de locatie. Lokale leveranciers krijgen zo de ruimte binnen een centrale bestelomgeving. Kortom: het beste van twee werelden wat laat zien dat centrale bedrijfsvoering én lokale identiteit zeer goed gecombineerd kunnen worden.

Ja, ik ben benieuwd wat Absoluta voor mijn organisatie kan betekenen. Lees hier meer

Leave a Reply