Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Ben jij altijd hetzelfde eten met overwerken zat? Er gaat een wereld van smaak voor je open wanneer je deze maaltijden voortaan bij de Couscousbar bestelt!

In een creatieve concept store, hartje Tilburg, vind ik een klein kleurrijk barretje waar Rachid zijn heerlijke couscous staat te maken. Bij binnenkomst word ik al overrompeld met de heerlijke geuren van bouillon, komijn en koriander. Ik word direct vriendelijk gegroet door Rachid en ik merk meteen dat hij passie heeft voor zijn werk.

Terwijl hij staat te koken vertelt hij mij hoe die begonnen is. “Koken heb ik geleerd van mijn familie”. “Dagenlang stond ik in mijn keuken om de recepten van mijn vrouw, moeder en schoonmoeder te leren”. Dat was niet genoeg, hij wilde er zelf ook nog een eigen draai aan geven. De gerechten zijn volledig uniek omdat ze gebaseerd zijn op de Marokkaanse couscous met invloeden van heel de wereld. Zo zijn er gerechten met Indonesische en ook westerse invloeden. Uniek is ook dat de couscous gestoomd wordt in bouillon waardoor het niet kleverig is zoals we gewend zijn van couscous. Het populairste gerecht is zelfs ontdekt door een foutje. “Ik had de pan er te lang op laten staan waardoor er per ongeluk een heel speciaal gerecht ontstond”,“sticky chicken”.

Rachid is een hartelijk persoon die mij meteen mee de keuken in nam om zijn trots te laten zien. Hij maakt zijn gerechten met liefde en dat proef je ook terug in de smaakcombinaties, iets wat je nog nooit eerder ervaren hebt. Bewust wordt er ook om gegaan met duurzaamheid, zo min mogelijk plastic is het motto. Dat hij een warmhartig persoon is komt ook terug in de bedrijfscultuur. Autistische jongeren krijgen ook een kans om te werken bij Rachid, ze worden gecoacht om door middel van hun werk over angsten heen te komen.

Pas op proberen op eigen risico, deze couscous is echt verslavend!

Tip van Absoluta foodie Josha : Mama Farida (vernoemd naar zijn schoonmoeder), couscouslamsgehaktballetjes met ei.