Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
100% veilige gegevensverwerking

Duurzaamheid.

Impact maken is een belangrijk thema binnen Absoluta. We maken de wereld graag een beetje mooier. Daarom is een groot deel van ons aanbod gevuld met eerlijke producten, gemaakt met respect voor mens, dier en/of milieu. Alles voor een goed gevoel! Op deze pagina lees je alles over onze rol op het gebied van duurzaamheid en het maken van maatschappelijke impact.

Ons doel is om in 2033
1.000.000 geluksmomenten
te verzorgen, waarvan minimaal 50% een duurzaam karakter heeft.

Duurzaamheid met impact.

De impactmakers

Onze organisatie

Als organisatie nemen we onze rol serieus. Wij organiseren onze bedrijfsvoering zo dat we concreet impact kunnen maken. Met aandacht voor mens, dier en milieu. Om dit kracht bij te zetten laten we dit controleren door externe partijen en certificeren. We zijn dan ook mega trots op onze EcoVadis Gold, PSO en ISO14001 certificering.

Onze partners

Met de ISO14001 norm als basis hebben we onze processen zo ingericht dat we ons focussen op duurzaamheid. We kiezen onze leveranciers met zorg uit en zijn trots op al onze samenwerkingen. We stellen eisen, op o.a. het gebied van leveringen en verpakkingsmaterialen, aan onze organisatieleveranciers en onze partners op onze shop. We streven naar eco-routes, zo veel mogelijk plasticvrij verpakken en vriendelijk drukwerk, zoals groeipapier. Samen maken we impact concreet!

Ons assortiment

Wij hebben als doel om met minimaal 50% van de bestellingen (in 2033) een directe positieve impact te leveren op mens & milieu. Dit gaan we doen door een prachtig aanbod samen te stellen van duurzame, eerlijke producten. Daarnaast kunnen we partners aansluiten met slimme concepten op het gebied van verzending en verpakkingen. Wij hebben deze doelstelling opgenomen in de jaarplannen zodat dit geborgd is in de bedrijfsvoering.

Certificeringen

ISO14001

DNV heeft ons in 2023 beoordeeld en gefeliciteerd met een certificering voor ons milieumanagementsysteem. Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer.

PSO

Wij zijn PSO gecertificeerd! Dit geeft jou inzicht in ons beleid op sociaal ondernemen en arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen.

Ecovadis

Wij behoren tot de top 3% van de bedrijven in Nederland op het gebied van milieugerelateerde, sociale en ethische prestaties (CSR).

Onze initiatieven.

Wat doen we dan precies?

Het Vergeten Kind | Voor elk kind een fijne Sint

Tijdens Sinterklaas konden onze klanten, samen met ons, kwetsbare kinderen aan een positieve toekomst helpen. Met iedere verkochte Tony’s Chocolonely sinterklaasreep, met speciaal ontworpen verpakking, doneerden wij namelijk €0,50 aan Het Vergeten Kind. Niemand wil zich vergeten voelen tijdens de feestdagen, toch?

Diamant Groep | Impackters

Kerstpakketten inpakken met impact. Een grote aanvraag voor kerstpakketten kunnen we in samenwerking met Diamant Groep organiseren. Mensen met een beperking helpen mee aan het samenstellen van kerstpakketten en zo werken we de samen met echte “impackers”. Wil jij je kerstpakket zo sociaal mogelijk laten samenstellen? Neem contact met ons op via hallo@absoluta.nl.

Trees for all | 'N lekker fair kado.

Met onze special edition Tony’s Chocolonely paasreep in samenwerking met Trees for All bezorgden we alle ontvangers een goed gevoel én gaven we wat aan moeder natuur. Bij iedere 10de verkochte reep, hebben we namelijk een boom geplant! Alles voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden.

Fruitful Office | Fruitbomen en ECO-routes.

Wij mogen voor veel organisaties fruit voor op de werkvloer verzorgen. Lekker gezond snacken op kantoor is iets dat we graag regelen. Het wordt nog leuker als we dat doen met een partner die impact maakt. De levering van Fruitful Office vindt plaats op basis van ECO-routes, dit betekent dat we alle afleveradressen inplannen op basis van een ‘zo min mogelijk rijden-calculatie’. Daarnaast planten we voor iedere fruitmand één fruitboom in Malawi. Daarmee stimuleren we lokale werkgelegenheid en bestrijden we ontbossing.

Mooie klanten die wij al blij maken.

11-04-2023
9/10

Unieke presentjes voor medewerkers en zaken relaties. Erg fijn contact gehad en snel kunnen schakelen voor een redelijk uniek pakketje voor een van onze teams. Communicatie en contact verliepen soepel waardoor alles bijtijds geleverd is.

Tamara Tooren Gemeente Rotterdam

25-11-2022
9/10

1 platform waardoor ik volledig wordt ontzorgd. Reageren snel op verzoeken/vragen. Vriendelijk contact. Hospitality hoog in het vaandel.

Jeroen van Oers DHL Parcel B.V.

12-01-2023
10/10

Ik bestel regelmatig iets bij Absoluta en mijn ervaring is alleen maar positief. Goed bereikbaar, fijn contact en altijd vriendelijk!

Sylvia Tuinstra Heijmans

24-04-2023
9/10

Uitstekende service en pro-activiteit! Een duidelijke communicatie en beleving/begeleiding op maat van de klant. Denkt mee met jou om op die manier de beste resultaten te garanderen. Kortom een uitstekende klantenservice en opvolging!

Tryg Garanti

Bezorg je collega’s, relaties & de wereld een goed gevoel.