Complete ontzorging
Veilige gegevensverwerking
Kies jouw bezorgmoment
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Duurzaamheid. De afgelopen jaren heeft dit begrip een belangrijke plek op veel agenda’s gekregen. Maar wat is een duurzaamheid eigenlijk? De één denkt aan het welzijn van dieren, terwijl de ander duurzaamheid associeert met de natuur of eerlijke handel. Eén ding is zeker: de verkoop van duurzaam voedsel in de foodbranche is de afgelopen jaren sterk gestegen. Het is geen verrassing dat dit de komende jaren zal aanhouden en het thema dus nog belangrijker gaat worden.

Een duurzaam bakkie
De grootste omzetstijging is de laatste jaren zichtbaar bij producten waar door consumenten en bedrijven bewust voor wordt gekozen. Hierbij kun je denken aan koffie, thee, vlees en dranken. Deze groei is onder andere het gevolg van horecaondernemers die steeds meer duurzame producten aanbieden. Op deze manier kunnen ze hun klanten de mogelijkheid bieden om voor een duurzaam alternatief te kiezen. Duurzaam ondernemen gaat vanzelfsprekend verder dan alleen het drinken en schenken van een duurzaam bakkie. Kijk jij bijvoorbeeld kritisch naar je toeleveranciers? Wat doen zij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen? Bieden ze biologische producten aan? Werken ze met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Zijn hun verpakkingen van biologisch afbreekbaar materiaal? Wanneer je koffie inkoopt is het relatief makkelijk om bewust te bepalen of je een duurzame keuze maakt. Toch lijken die criteria ineens totaal onbelangrijk, of misschien zelfs wel onmogelijk, wanneer je ad-hoc een maaltijd bestelt.

Duurzaamheid x Absoluta
Wij bieden met ons bestelplatform een podium aan gezonde, duurzame en sociale foodleveranciers. Door gebruik te maken van Absoluta sta je als bedrijf plotsklaps in verbinding met meer dan 3.000 lokale leveranciers. Door eten en drinken lokaal te bestellen, neemt de reistijd van je bestelling af, wat per definitie een goede keuze is. Bovendien is het mogelijk om een platform te faciliteren waar je als gebruiker bewust kunt kiezen voor wat jij écht belangrijk vindt; gezond eten, sociale impact en duurzaam dus.

Maar is je maaltijd dan ook écht duurzaam?
De complexiteit, verschillende definities en percepties van de term ‘duurzaam’ hebben er mede toe geleid dat de norm op ons platform niet wordt bepaald door onszelf, maar door onze locals. De local krijgt namelijk een ‘duurzame stempel’ wanneer duurzaamheid in zijn DNA zit, als hij zelf kan uitleggen wat duurzaamheid voor hem betekent en hoe hij dit toepast in zijn onderneming en producten. Niet alleen de producten kunnen worden besteld via het platform, ook het verhaal achter elke local is te lezen. Zo is het mogelijk om ook ad-hoc bewuste keuzes te maken als het gaat om het bestellen van eten en drinken op je werk.

Bekijk de locals in jouw buurt
Ben jij benieuwd welke (duurzame) locals er in jouw buurt zitten? Check dan het aanbod in jouw regio. Vul jouw postcode in en ontdek ons platform!

Let's go!

Waarom mensen blij worden van Absoluta
Ons #1 office platform maakt het bestellen van food, pastry, flowers & gifts slimmer, makkelijker én leuker dan ooit. Vergaderlunches, taart, catering of goede maaltijden nodig op kantoor of op een externe locatie? Regelen we! En ook voor verjaardagscadeaus, een bedankje of bloemetje ben je bij ons aan het juiste adres. Met een op rekening account bestel je voortaan al deze producten direct op rekening. Je krijgt (samen met collega’s) toegang tot een gepersonaliseerde omgeving met jouw standaard (kantoor)locatie(s) en facturatiegegevens. Wel zo handig! Ennee… een account is gewoon gratis!