Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Van een makkelijke, snelle pita giros tot een lamsschenkel die uren gestoofd is in de oven: bij Lemonakis in Lelystad bestel je echt lekker Grieks eten.

Dimitri Lemonakis is een horecadier in hart en nieren. Zijn Griekse familie heeft altijd restaurants gehad en hij heeft zelf een opleiding in de horeca gevolgd. “Ik weet niet beter.”

Lemonakis - online eten bestellen

Oma maakt moussaka

Sinds 2015 is Dimitri voor zichzelf begonnen op een nieuwe locatie in Lelystad. En nog altijd is zijn familie betrokken. “Mijn oma maakt nog steeds de ovengerechten, zoals moussaka. Mijn oom importeert de Griekse producten waar wij mee werken, zoals de olijfolie, feta, pepertjes en azijn. Alles wat we aan Griekse invloeden in onze maaltijden kunnen doen, doen we.”

Authentiek
“Voor authentiek, lekker Grieks eten kom je bij ons. In ons restaurant is er de sfeer alsof je op vakantie bent. Het is altijd gezellig,” vertelt Dimitri.

Lemonakis - online eten bestellen

Lekker Grieks broodje
Bestellingen levert Lemonakis nu vooral particulieren en Dimitri wil met Absoluta zijn maaltijden graag aan bedrijven in Lelystad bezorgen. “Ik wil iets aanbieden wat er niet is in Lelystad. Een lekker broodje op z’n Grieks of een andere maaltijd.”

Griekse twist
“We hebben wel wat bestellingen van bedrijven. Bataviastad zit om de hoek. Dus mensen die daar werken of een evenement hebben, bestellen een overwerkmaaltijd bij ons. Vaak bellen ze voor een pita giros (die maken we van varkensvlees of van kip). Dat is lekker makkelijk, snel en goedkoop,” aldus Dimitri. “Ook souvlaki en moussaka worden veel gevraagd. Mixed grill doet het altijd goed. Net als maaltijdsalades. We hebben natuurlijk een Griekse salade, maar ook een salade met ossenhaaspuntjes of met zalm en garnalen. Die maken we dan met een Griekse twist.”

Lemonakis - online eten bestellen

Cateringservice
“We bieden daarnaast een cateringservice. We kunnen de maaltijd met alles daaromheen verzorgen. Van personeel, borden en servies. We hebben een live barbecue gedaan bij iemand, verjaardagen, bruiloften; alles hebben we wel een keer gedaan.”

De hele tafel is je bord
“Mijn favoriete gerecht? Een Griek eet nooit één gerecht. Hoe een Griek eet, dat is hetzelfde idee als met tapas. Je eet altijd meerdere dingen in kleinere porties: een stukje vlees, wat groente. De hele tafel is je bord. Als ik een gerecht van onze menukaart kies, dan is het de lamsschenkel. Die stoven we uren in de oven met tomatensaus, rode wijn, specerijen, aardappelen en uitjes.”