Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Met de smoothies en huisgemaakte stoofgerechten, verse maaltijdsalades en curry’s is je afhaalmaaltijd van The Foodspot uit Groningen misschien nog wel gezonder dan wanneer je hem zelf thuis had gemaakt, denkt eigenaar Rob Meursinge.

Het idee voor The Foodspot ontstond twee jaar geleden. Met zijn achtergrond in de horeca verzorgde Rob maaltijden voor senioren. Voor zichzelf had hij niet altijd zin om te koken. Iets afhalen dan maar. Maar echt een gezond afhaalrestaurant had Groningen op dat moment niet. Om te ontkomen aan de friet en pizza begon Rob zijn eigen afhaalpunt voor gezonde gerechten. Hij bouwde een voormalige kapsalon om tot The Foodspot, midden in de Groningse studentenbuurt de Korrewegwijk.

The Foodspot - online eten bestellen

Vanuit gevoel
In The Foodspot is een barretje met plaats voor vijf man. Een klein terrasje en that’s it. Dit is echt de healthy take away. Afgekeken van Amsterdam en Londen: “Je kijkt om je heen wat het goed doet. Wat populair is en waar mensen enthousiast van worden. Ik denk dat meer mensen behoefte hebben aan gezond en verantwoord afhalen. En toen ben ik het gewoon gaan doen. Vooral vanuit gevoel.” Het gevoel lijkt te kloppen: het gaat goed met The Foodspot. Voor volgend jaar staat een tweede vestiging in Zwolle op de planning.

Met de seizoenen
Er staan burrito’s en burgers op het menu. Maar dat kan over een paar maanden zo weer anders zijn. Ieder kwartaal houden ze met hun tien man personeel een brainstormsessie. Welke gerechten komen er nu op de kaart. En zo verandert The Foodspot met de seizoenen mee. Met de lente in volle gang staan de maaltijdsalades weer op de kaart. “Je hebt bij 25 graden toch geen behoefte aan stoofpot”, zegt Rob. Al was de Westmalle stoof met rundvlees de afgelopen maanden toch een van de hardlopers. “De kokoscurry met sesam-noodles doet het ook altijd goed.”

The Foodspot - online eten bestellen

Zakelijk
Na een jaar is The Foodspot ook begonnen met bezorgen. Want ja, dat is wat de klant wil. En met Absoluta hoopt Rob nu ook de zakelijke klanten te bereiken: “Tot nu toe zijn eigenlijk 95 procent van onze klanten particulieren. Absoluta kan helpen om ook bij bedrijven gezonde maaltijden te leveren. Behalve de avondmaaltijd kunnen bedrijven ook bij The Foodspot terecht voor tussendoortjes. Poke bowls met kip en mango bijvoorbeeld.

Alles gezond?
Nee, niet alles is gezond. “We zijn gezond, maar niet overdreven. Mensen hebben ook wel eens zin in ongezonde dingen. Dus je kunt bij ons ook een taartje kopen. Ik denk dat 80 procent van onze gerechten gezond is en 20 procent is ongezond. Maar bedrijven die gezond, verantwoord en ook nog lekker willen eten zijn bij The Foodspot aan het juiste adres.