Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Bilal Awan verruilde hartje Amsterdam voor Groningen. Toen hij in 1996 zag dat De Wachtkamer in Groningen  te koop stond, twijfelde hij geen moment. De cafetaria bestond al ruim tien jaar en liep fantastisch. Inmiddels is Bilal al 22 jaar trotse eigenaar en ontwikkelde de cafetaria zich tot het populairste foodcenter van Groningen.  

“In die tijd was het vooral shoarma. Dat liep goed. Ook omdat De Wachtkamer op dat moment de enige was die nog na 10 uur ’s avonds open was. We bleven op en tot 2 of 3 uur ’s nachts en dat sloeg aan.”

Wachtkamer - online eten bestellen - blog 2

Wat de klanten willen
De menukaart is de afgelopen jaren alleen maar uitgebreid. De shoarma bleef maar kreeg versterking van pizza, döner, patat en snacks. Lasagne, wraps, spareribs en burgers volgden. “We hebben ons menu steeds uitgebreid, we vragen wat de klanten willen.” En zo komt het dat De Wachtkamer haar eigen lasagne op de kaart zet, maar net zo goed een nieuwe Ben & Jerry’s in het vriesvak legt.

Kip-specialiteiten
Onlangs opende Bilal nog een nieuwe vestiging in Groningen, Casa Nostra. Ook hier zet hij regelmatig nieuwe gerechten op de kaart.  Zo ontwikkelde hij een hele nieuwe kip-lijn van hot-wings en crispy chunks tot stevige ‘fried American bouten’. Wie niet kan kiezen, bestelt een bucket gevuld met crispy wings, chicken strips en filet bites. Of eigen kipfavorieten, want op aanvraag kan bijna alles. Bilal: “Heel Groningen kan bij ons terecht.”

Wachtkamer - online eten bestellen - blog 2

Van de avond naar de ochtend
Waar het succes in de begin jaren onder andere te danken was aan de late openingstijden, wil Bilal zich nu juist onderscheiden met de ochtenden. “We zijn sinds kort vanaf 11 uur open. We bezorgen nu ook lunch dus Absoluta leek me wel een goed idee. Via dit platform kan ik in contact komen met bedrijven, dat is voor mij echt een toegevoegde waarde.”

Pizza-lunch voor bedrijven
Groningse bedrijven kunnen bij De Wachtkamer en Casa Nostra terecht voor een pizza-lunch, een wrap-menu of een van de grillgerechten. Iets te vieren of een traditionele ‘krokettenvrijdag’? Bij De Wachtkamer ben je aan het juiste adres. Snacks voor de vrijdagmiddagborrel zijn ook populair. “Naast de spareribs en pizza verkopen we die het meest. Ik ben nog bezig met een speciaal lunchmenu. Maar wil het mezelf ook niet te moeilijk maken. We hebben al zo veel op de kaart. Als mensen iets bestellen moet je het ook snel kunnen bezorgen.”

Bilal komt nog maar heel weinig in Amsterdam: “In het begin ging ik nog vaak terug. Maar inmiddels is mijn hele familie hierheen verhuisd. Mijn broer en zwager zitten nu ook in het bedrijf. Ik heb iedereen meegenomen en zo een familiebedrijf opgezet.”