Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
100% veilige gegevensverwerking

Hoe hoog is de werkkostenregeling in 2024?

De werkkostenregeling (WKR) in 2024 ondergaat een aantal veranderingen. De vrije ruimte is namelijk verlaagd en dat heeft invloed op het attentiebeleid. Belangrijk om te weten als je ook in 2024 lekker attent wil zijn naar je collega’s.

Hoe hoog is de vrije ruimte in 2024?

De vrije ruimte binnen de werkkostenregeling hangt af van de totale fiscale loonsom. Simpel gezegd, tel gewoon alle lonen op. Vanaf 1 januari 2024 krijg je 1,92% over de eerste €400.000 van het fiscale loon en 1,18% voor het bedrag boven de €400.000. In 2023 is de vrije ruimte nog flink hoger, namelijk 3%. Extra veel reden dus om dit jaar je collega’s in de watten te leggen. Pak dit jaar bijvoorbeeld groots uit met je eindejaarsgeschenken.

Hoe werkt de WKR-regeling?

Over het bedrag binnen de vrije ruimte hoef je als werkgever geen loonbelasting te betalen. Maar let op, boven de vrije ruimte geldt een eindheffing van maar liefst 80%. Je mag die vrije ruimte gebruiken voor verschillende dingen. Om cadeaus te geven, zoals een kerstpakket, bos bloemen, cadeaubon of ander geschenk. Ook een fiets, bonus, thuiswerkvergoeding of fitnessabonnement vallen binnen de WKR-regeling. Vergoedingen, cadeaus en bonussen tot een bedrag van €2.400 euro per persoon per jaar vindt de belastingdienst gangbaar. Genoeg ruimte dus om goed voor je collega’s te zorgen.

Hoe zorg ik dat cadeaus op de juiste manier worden verwerkt in de administratie?

Daar komt Looff om de hoek kijken. In onze cadeaushop kunnen bedrijven een eigen gepersonaliseerde omgeving inrichten waarin collega’s moeiteloos op rekening kunnen bestellen. Geen gedoe meer met declaraties en verwarrende facturen. Bovendien kun je Looff koppelen aan je ERP-software voor slimme autorisaties en geautomatiseerde financiële processen. En als klap op de vuurpijl, we bieden ook maatwerkintegratie voor een vlotte verwerking in je WKR-boekhouding. Zo heb je alles lekker geregeld!

Nieuwsgierig geworden?

Benieuwd hoe Looff het bestellen van cadeaus voor jouw organisatie lekker regelt? Plan een vrijblijvend gesprek of vraag meteen 'n bedrijfsomgeving aan!