Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
100% veilige gegevensverwerking

Zo geef je nieuwe collega’s ‘n warm welkom.

Je eerste werkdag is vaak super spannend. Je komt binnen op een nieuwe plek met nieuwe mensen, waar je de systemen nog niet kent en met andere werkprocessen dan je gewend bent. Hoe fijn is het dan als je door je nieuwe werkgever op sleeptouw wordt genomen in de eerste weken? Toch is bij veel bedrijven de onboarding niet lekker geregeld. Zonde, want een goede start is enorm waardevol voor de verdere loopbaan van je collega’s binnen het bedrijf.

Onboarden start met preboarden.

Wanneer begint de onboarding eigenlijk? Veel bedrijven starten er te laat mee en dat is zonde! Het onboarden begint namelijk al nadat de handtekening onder het contract is gezet. Het is een feestelijk moment voor allebei, maar bedenk ook dat je nieuwe collega, in de meeste gevallen, daarna weer teruggaat naar zijn of haar oude werk. Je wil in deze tussenfase het blije gevoel vasthouden. Maak daarom preboarden onderdeel van het onboarden. In deze fase heb je met name contact over wat ze kunnen verwachten op de eerste dag en in de eerste week. Dat haalt een heleboel onzekerheden en spanning weg.

Tip: heb je in de tussentijd een bedrijfsevent? Nodig je nieuwe collega uit. Dit is het perfecte moment om in ‘n informele setting iedereen te leren kennen.

Waarom is een goed onboardingstraject belangrijk?

Een goede onboarding zorgt voor een zachte landing & laat je nieuwe collega’s zich snel thuis voelen. Je laat zien hoe de bedrijfscultuur & -structuur in elkaar zit en hoe de processen werken. Je legt zo een stevige basis voor de werkzaamheden van de medewerker. Ze zijn hierdoor sneller helemaal up and running en lekker productief. Zo’n fijne start zorgt voor een hogere betrokkenheid en helpt om talent te behouden. Win-win-win dus!

De fases van onboarding.

Stroomschema

Tekenmoment

Voor de schermen: maak er ‘n mooi momentje van en plan er genoeg tijd voor in. Het contract geef je mee in een mooi mapje in de huisstijl van je bedrijf samen met een gepersonaliseerd flesje wijn of bubbels.

Achter de schermen: bereid een korte presentatie voor waarin je alle arbeidsvoorwaarden nog ‘n keer stap voor stap doorloopt.

Voor de eerste werkdag

Voor de schermen: stuur ‘n leuk onboardingspakketje met daarin alle informatie. Bijvoorbeeld een gepersonaliseerd doosje met daarin een chocolade reep en een kaartje met wat ze de eerste dag en week kunnen verwachten.

Achter de schermen: regel alles voor ‘n perfecte start. Denk aan een laptop, telefoon, werknemerspas, batches, inlogcodes, sleutels, enzovoort. Stuur je collega’s ook een bericht, zodat zij weten dat er een nieuwe collega start.

De eerste werkdag

Voor de schermen: geef ‘n rondleiding langs de verschillende afdelingen en geef uitleg over praktische zaken, zoals de lunchtijden & veiligheidsprotocollen. Leg bij de werkplek nog een leuk presentje neer, zoals een gepersonaliseerd notitieboek, pen en een gepersonaliseerde waterfles.

Achter de schermen: stem met de manager van de afdeling het inwerktraject af. Maak samen ‘n planning en brief de betrokken mensen.

Tijdens de eerste week

Voor de schermen: zorg dat er verspreid over de week afspraken met de verschillende afdelingen gepland staan.

Achter de schermen: maak ‘n presentatie waarmee elke afdeling zich kort kan introduceren. Deel deze op een centrale plek, zodat de nieuwe collega alles nog eens kan teruglezen.

Na de eerste werkweek

Voor de schermen: maak samen met de nieuwe collega ‘n plan voor de eerste twee maanden en stel doelen.

Achter de schermen: deel het feedbackformulier met de nieuwe collega en plan alvast een meeting in om de proeftijd te bespreken.

De eerste twee maanden

Voor de schermen: als de nieuwe collega helemaal wegwijs is in het bedrijf, is het tijd om de eerste projecten op te starten. Plan wekelijks ‘n meeting in om de voortgang te sturen en om vragen te beantwoorden.

Achter de schermen: regel een leuk cadeau als de proeftijd voorbij is, bijvoorbeeld ‘n mooie bos bloemen of een flesje wijn.

De do's & don'ts tijdens de onboarding.

  • Informeer je collega’s als er iemand nieuw is aangenomen. Stuur nog een keer ‘n berichtje vlak voor de eerste werkdag.
  • Deel de planning van de eerste week met je nieuwe collega en met de manager van de afdeling.
  • Vraag om feedback over de onboarding en gebruik dit om deze te verbeteren.
  • Regel ‘n tof cadeau na het tekenmoment, op de eerste werkdag en als de proeftijd voorbij is.
  • Een onboarding zonder duidelijke structuur of vooraf geplande meetings.
  • Geen naslagwerk beschikbaar stellen, denk aan ‘n presentatie, werkwijzers & procesbeschrijvingen.
  • Geen informatie delen over de eerste werkdag en wat je nieuwe collega kan verwachten in zijn of haar eerste week.

Van Mossel heeft de onboarding perfect geregeld.

Mobiliteitsbedrijf Van Mossel heeft ruim 4.600 medewerkers in dienst. Zij weten als geen ander dat ’n goede onboarding superbelangrijk is en willen dat nieuwe medewerkers zich meteen helemaal thuis voelen. We hebben voor hen daarom ’n tof meesterlijk maatwerkconcept bedacht: een mooi, gepersonaliseerd brievenbuspakketje dat nieuwe medewerkers rond de eerste werkdag ontvangen. Meer weten?

Een warm welkom zonder gedoe.

Het onboarden begint dus al bij het tekenen van het contract en loopt door tot het einde van de proeftijd. In deze fase zijn er allerlei momenten die wat extra aandacht verdienen. Denk aan het tekenmoment, de laatste werkdag bij zijn of haar oude werkgever, de eerste dag op het nieuwe werk en het afsluiten van de proeftijd. Mooie momenten om lekker attent te zijn met ’n tof (gepersonaliseerd) cadeau. Die regel je zonder gedoe in de cadeaushop van Looff.

Eén shop met cadeaus, bloemen & gebak van topkwaliteit

In onze cadeaushop vind je producten waar je écht blij van wordt. Je hebt keuze uit superveel topmerken en mooie duurzame cadeaus. Een tijdrovend ritje naar de winkel of bloemist is dus niet meer nodig.

Bezorgd waar & wanneer je wil

Of je het cadeau nu persoonlijk wil geven of liever laat bezorgen, alles is mogelijk. We hebben zelfs cadeaus die door de brievenbus passen. Niks is te gek.

Eén overzichtelijke factuur

Je krijgt elke maand één factuur met daarop alle cadeaus die zijn besteld. Vaarwel declaraties en losse rekeningen. Zo bespaar je ‘n hoop tijd.

Grip & controle

Bepaal wie cadeaus mogen bestellen en welke cadeaus besteld mogen worden. Heb je een eigen assortiment cadeaus? Die voegen we, indien gewenst, probleemloos toe aan jullie bedrijfsomgeving. Zo krijgen je collega’s altijd een cadeau dat binnen het beleid van je organisatie past.

Bezorg je collega’s een goed gevoel!

Vraag nu een pakket aan en wij regelen binnen ‘n dag een bedrijfsomgeving voor jouw organisatie.