Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Sinds ruim acht jaar is Barry Wegenmars eigenaar van Fresco Beverwijk. Fresco, verwijzend naar de Mediterrane streken waar veel van Barry’s gerechten hun origine vinden. Maar Barry gaat culinair ook overzee. Zelf is hij nooit in Mexico geweest, maar de Mexicaanse keuken kent hij op zijn duimpje. 

Fresco - online eten bestellen

Toen Barry ruim acht jaar geleden begon met Fresco Beverwijk had hij al ervaring met de Italiaanse keuken en heel wat pizza’s geproefd. Hij was ervan overtuigd:  “Ik lever betere service en kwaliteit dan er tot nu toe in Beverwijk bestaat.” En daarom begon hij Fresco, met niet alleen Italiaans maar ook Mexicaans eten: “Mexicaans is in Nederland minder bekend dan bijvoorbeeld in Amerika. Daar heb je veel meer ketens die zich richten op Mexicaans eten. In Nederland zijn er maar weinig, daarom leek het mij leuk dit juist wel te doen.”

Vers is de basis
Enchilada’s quesadilla’s en nacho’s staan dus naast de pizza’s op de kaart. De basis van Fresco is altijd hetzelfde gebleven, het assortiment is wat aangepast. Maar die basis, daar draait het toch om volgens Barry: “Wij werken alleen met verse producten. Er komt bij ons niks kant-en-klaar-gemaakt binnen. Het keukenpersoneel, 15 man, maakt hier alles ter plekke op bestelling.”

Fresco - online eten bestellen

Mexicaans-Italiaans
Bezorgers rijden iedere avond af en aan. Dat Barry geen restaurant heeft maakt de populariteit van zijn gerechten er niet minder op. De carpaccio-wrap met huisgemaakte pesto-mayonaise is een bekendheid in Beverwijk en ver daarbuiten. Sterker nog, een van de populairste gerechten op de kaart. Een knap staaltje fusion cooking, waarbij de van oorsprong Italiaanse carpaccio en de Mexicaanse wrap samen tot een nieuw gerecht komen. Ook voor Absoluta is dit bijzondere gerecht bestelbaar. Barry: “Ik geloof dat wij de enige zijn in Nederland met dit gerecht op de kaart. Voor al onze Mexicaanse gerechten geldt wel, bestel er twee dan heb je een volledige maaltijd. Eentje kan ook, maar dan als bijgerecht.”

Voor de foto poseert hij met bevriende kok Jarno Boots: “Die heeft hier in de regio een aantal restaurants gehad en is wel een bekendheid. Voor ons probeert hij ook wel eens nieuwe gerechten.” Barry hoopt via Absoluta meer mensen kennis te laten maken met zijn bijzondere combinatiekeuken. Lunch kan hij niet verzorgen, Fresco opent pas om vier uur. “Maar voor de mensen die moeten overwerken hebben we lekkere pizza’s. Een dessert erbij en je hebt goed gegeten”, zegt Barry.