Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Khao, Thais voor ‘rijst’ of meer in zijn algemeen ‘eten’. En in het centrum van Amstelveen kun je heerlijk Thais eten. Exotische namen als KaengKiaoWan, KanomJeeb en Yam neua springen van de kaart. De groene kokoscurry, gestoomde Thaise dumplings en pikante biefstuksalade zijn nog maar het begin. Boat (PichayaPumipak – ‘in Thailand gebruiken we altijd bijnamen’) en haar echtgenoot Wim Tsie serveren de lekkerste gerechten.

Het idee hing al een tijd in de lucht toen in 2016 in het centrum van Amstelveen een prachtplek vrij kwam. Boat en Wim twijfelden geen moment: “Het was voorheen een Maleisische toko, we hebben het helemaal moeten verbouwen en opnieuw inrichten.” Ze maakten lange dagen maar het enthousiasme was groot en binnen 1 maand was het klaar.”Boat werkte ooit in een Thais restaurant in de bediening en in de keuken en dacht ‘ik kan dit beter’.”

Zoals in Thailand
Khao is een echt familiebedrijf. En een restaurant runnen met twee jonge kinderen is soms een uitdaging, maar Boat en haar nichtje Beer staan met hart en ziel in de keuken. “Hun specialiteit is toch wel de Phad Thai”, zegt Wim. Een Thaise klassieker die uit de keuken van Khao nog wel het beste smaakt. “Dat komt omdat we de saus van echte tamarinde en palmsuiker maken, precies zoals het hoort en dat proef je. En we gebruiken minder olie, dat geldt voor al onze gerechten. Zo wordt het niet al te vettig.”

Belangrijk is: een rode curry in Nederland moet hetzelfde zijn als een rode curry in hartje Bangkok. Wim: “We houden onze gerechten puur. Voegen geen ingrediënten toe die er niet in horen. Sommige restaurants doen overal koriander in – omdat het Thais is. Maar eigenlijk hoort dat dan helemaal niet in een gerecht. Hier in Nederland denken mensen vervolgens dat het aangepaste gerecht authentiek is.

Kies je rijst
Gezond koken staat hoog in het vaandel bij Khao. Je kunt er zelfs kiezen welke rijst je het liefste hebt: bruine, witte of paarse. “Paarse rijst is niet zo bekend in Nederland maar heel gezond. Het heeft een beetje een aardse smaak en echt een andere bite.” Het is nu nog niet het geval, maar de bedoeling is dat in de toekomst ook minder gezonde ‘gerechten’ op het menu komen: “Brownies, cheescakes, toetjes hebben we nu nog niet maar willen we binnenkort graag op de kaart.”

Khao Absoluta online bestellen paarse rijst

Catering via Absoluta
Khao kwam op een bijzondere manier in contact met Absoluta. Absoluta werd door een van haar klanten benaderd met de vraag of Khao zich bij het Absoluta platform wilde aansluiten. “Het is een klant met een groot bedrijf. Omdat hij voor de catering gebruik maakt van verschillende restaurants, werkt hij samen met Absoluta. Voor hem heel handig, dan kan hij één factuur laten maken van alle cateraars samen.” Ideaal voor de administratie. En ook voor Khao een leuke kans: “We bezorgen nu vooral in het centrum van Amstelveen. Maar we zitten ook in de buurt van de Amsterdamse Zuidas. Een gebied met veel bedrijven. Het zou leuk zijn als we daar ook onze gerechten kunnen bezorgen.”