“Overwerken is ‘het nieuwe werken’”

Langer doorwerken tegen het einde van het boekjaar, kwartaal of rondom een belangrijke deadline is bij een onderneming als KPMG een vrijwel dagelijkse gewoonte. Deze handeling vindt duizenden keren per jaar, misschien wel per maand, plaats in een grote corporate organisatie. De laatste jaren heeft er een enorme toestroom plaatsgevonden wat betreft het aantal declaraties. Zowel procurement als finance willen een manier van werken vinden waarbij de finance afdeling niet belast wordt met een berg aan declaratie bonnen.

Duizenden declaraties per maand minder door gebruik te maken van de online bestelportal van Absoluta

KPMG heeft het declaratieprobleem aangepakt en faciliteert samen met Absoluta een online bestelportal waar overwerkmaaltijden besteld kunnen worden. Door middel van een OCI koppeling aan het eigen ERP pakket worden de juiste kostenplaats en andere facturatiegegevens direct verbonden aan een order. De pizza wordt dus besteld, direct in het systeem verwerkt en afgerekend. De declaratie is daarmee verleden tijd en de medewerker heeft een handeling minder uit te voeren, en kan nog steeds genieten van de lokale leveranciers.

Een werkwijze die de organisatie vitaler maakt en ook de mogelijkheid biedt om menukaarten in de online portal te beïnvloeden. Uiteraard is fastfood een gewild onderdeel, maar KPMG heeft nu ook de mogelijkheid om ook gezonde alternatieven aan te bieden. Een online manier van inkopen die de vitaliteit van de organisatie stimuleert en anderzijds de medewerker bewust maakt van gezonde alternatieven.

Meer weten over deze specifieke case? Bel 088-0220 303 Informatie aanvragen