Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

La Piazza di Roma is een authentiek Italiaans familierestaurant. Als je het restaurant binnenstapt voelt dat alsof je op bezoek gaat bij familie in Italië: de informele, gezellige huiskamersfeer overheerst. “Dat warme familiegevoel en oprechte aandacht vinden we ontzettend belangrijk”, vertelt Ivan Costanza, bedrijfsleider en zoon van de oprichters. “Iedereen moet zich welkom voelen. Bij ons mag je luidruchtig zijn, maar je kunt ook een rustig hoekje opzoeken voor een intiem diner.”

Met gepaste trots vervolgt Ivan: “Ik kom echt uit een ondernemersfamilie die al meer dan 30 jaar Italiaanse restaurants runt. Mijn opa was oprichter van het welbekende ‘Broodje Mario’ in Utrecht en mijn ouders hebben verschillende restaurants in de omgeving gehad. La Piazza di Roma is inmiddels alweer 13 jaar geleden opgericht.”

Dat kwaliteit veel belangrijker is dan kwantiteit bij La Piazza di Roma uit zich niet alleen in de sfeer van het restaurant, maar ook in de producten. Er wordt alleen gewerkt met dagverse producten en alle gerechten worden ambachtelijk bereid volgens Italiaanse traditie. Het pizzadeeg en brood wordt dagelijks vers gekneed en afgebakken en de pasta wordt met de hand gedraaid. “Door samen te werken met Absoluta kunnen we ons blijven focussen op de kwaliteit van onze gerechten. We hoeven ons namelijk niet bezig te houden met de administratie, financiële afhandeling en marketing. Dat bespaart ons echt hoofdpijn… Het is fijn dat we met Absoluta onze klantenkring in Amersfoort kunnen vergroten en zakelijk Amersfoort van de beste Italiaanse gerechten kunnen voorzien.”

“Ik denk dat onze gerechten, van alle Italiaanse restaurants, het meest overeenkomen met de traditioneel Italiaanse keuken zoals we die van huis uit hebben meegekregen. Sommige gerechten moeten we hier in Nederland alleen anders bereiden dan we in Italië eten. De Nederlanders zijn sommige gerechten namelijk niet gewend. Een Pasta Carbonara eten we in Italië bijvoorbeeld echt niet met room, maar hier wel. En wist je dat pizza door de Italianen als voorgerecht wordt gegeten? De bodem is dan veel dunner en het beleg lichter. De pizza van La Piazza di Roma is dan ook dunner en krokanter, volgens Italiaanse traditie, maar wel voldoende voor een Nederlands hoofdgerecht. Onze gasten vertellen ons regelmatig dat wij de lekkerste pizza van Amersfoort hebben.”

De specialiteit van het huis (en overigens ook Ivan’s favoriet) zijn de verschillende exclusieve gerechten met ossenhaas, uiteraard ook te bestellen via Absoluta. Daarvoor gebruikt La Piazza di Roma de beste kwaliteit vlees die op de grill wordt bereid. Ivan concludeert: “Onze pasta’s zijn overigens heel geschikt om te laten bezorgen op kantoor. We koken de pasta net iets minder gaar, zodat hij afgaart in de doos. Bij aankomst is het gerecht daardoor perfect. En vergeet niet om aan het dessert te denken: bij een traditioneel Italiaans gerecht hoort natuurlijk een tiramisu als afsluiter!”