Complete ontzorging
ISO27001 gecertificeerd
Kies jouw bezorgmoment
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Het koekje bij de koffie is de kers op de taart. Helemaal als dat ambachtelijke koeken zijn. Versgebakken en met een goed verhaal. De koeken van De Koekfabriek in Arnhem voldoen aan alle voorwaarden. Het zijn vooral koffiedrinkers die De Koekfabriek nu weten te vinden. Maar ook bij bedrijven wordt vaak veel koffie gedronken. En daar hoort natuurlijk een koekje bij.

De Koekfabriek begon ooit met drie koekenbakkers. Die bakten kleine koekjes als havermout-gemberkoekjes, kaneelkoekjes, chocolate-chips of cantuccini. Het soort dat op je schoteltje ligt wanneer je een kopje koffie bestelt. Maar dan ambachtelijke gebakken en echt lekker. Het goede verhaal komt van de bijzondere koekenbakkers. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Projectleider Kristel de Krijger: “Dat kan heel breed zijn. Iemand met een burn-out, Syrische vluchtelingen die nog geen Nederlands spreken, ex-gedetineerden, mensen met verslavingsproblematiek of het syndroom van down.” Inmiddels zijn er vijf vestigingen. De nieuwste vind je in Arnhem.

De-Koekfabriek-online-eten-bestellen

De eerste Koekfabriek.
Kristel: “Het begon allemaal in een horecakeuken waar de koekbakkers hun producten konden maken. Horecaondernemer Arthur de Nerée, bedenker van dit concept, had met zijn eigen horeca al een afzetmarkt voor de koekjes.” De koeken vielen in de smaak en in 2016 kreeg De Koekfabriek haar eerste eigen koffiebar aan de Utrechtse gracht.
Het werd een samenwerking tussen horeca- en zorgprofessionals. De ene partij levert recepten en zorgt voor de afzet, de andere biedt zorg. De Koekfabriek in Arnhem werkt met zorgpartner Match and Work. Kristel: “We kiezen voor kleine flexibele zorgpartners. Horeca is iets heel anders dan zorg, het is een vak apart. Bij De Koekfabriek heb je niet het stressniveau van reguliere horeca waar je in een half uur ineens van twee naar twintig tafeltjes kunt gaan. Dat is te pittig. De Koekfabriek is open tussen negen en vijf. En het is zo moeilijk of makkelijk als je zelf wil”, vertelt Kristel.

De-Koekfabriek-online-eten-bestellen

Bedrijfskoeken
“We hebben ons aangesloten bij Absoluta omdat het gewoon food met een goed verhaal is. Daarnaast zijn de koeken ambachtelijk gebakken. Roomboter in plaats van margarine, die categorie. De boterkoeken zijn favoriet. Maar ook de dondersteentjes doen het goed, koekjes gemaakt van de restanten die overblijven bij het bakken van andere koeken. “We leveren de koekjes in zakjes van 100g of 200g, leuk als presentje. Voor bedrijven hebben we ook mooie glazen weckpotten die je op tafel of een toonbank kunt zetten. Dan kun je het ook mooi presenteren.” Behalve voor klanten of bezoek, maak je ook eigen personeel blij met deze koeken tijdens vergaderingen of op feestelijke momenten: “We hebben extra grote koeken als brownies of muffins.”

De koekjes worden gewoon bezorgd. Ze moeten gebakken worden en dus is de levertijd wel meer dan een half uurtje. Voor dinsdag 17uur besteld is vrijdag geleverd. Hoogstpersoonlijk door een van de medewerkers van De Koekfabriek. Niet per post: “Dan worden het kruimels, en dat willen we niet.”