Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Een lunchroom als werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tegenwoordig niet heel opzienbarend. Maar Lunchroom de Keyser uit Helmond bestond al ver voor de vele andere. Met veertien jaar ervaring en 20 enthousiaste medewerkers werd Lunchroom de Keyser dit jaar uitgeroepen tot het ‘leukste restaurant van Helmond 2018’.

Dit ‘leukste restaurant’ is toegankelijk voor rolstoel en rollator en heeft wel 55 zitplaatsen. Toch, de medewerkers kunnen nog wel wat extra clientèle aan.  Voor bedrijven hebben ze daarom een broodjesservice. “Open broodjes, sandwiches, kleine belegde bolletjes. We leveren allemaal kleinere lunchbroodjes zodat iedereen er verschillende kan proeven”, vertelt bedrijfsleider Willem Snijders.

Lunchroom De Keyser - online eten bestellen -

Met zorg gemaakt
Sommigen zien de lunchroom per ongeluk aan voor bedrijfskantine. Maar daar wil Willem nog deze zomer iets aan veranderen: “We zitten vast aan een zorginstelling van SWZ-zorg en daardoor is niet altijd duidelijk dat we een vrij toegankelijke lunchroom zijn. Ik wil het terras graag uitbereiden, zodat we een meer open uitstraling krijgen.”
De koppeling aan een zorginstelling is niet voor niets. In Lunchroom de Keyser werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat voornamelijk om mensen met niet aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking. “We zijn veertien jaar geleden begonnen omdat we voor deze mensen zochten naar een werkplek of dagbesteding. Een plek met een veilige sfeer en een aangepast werkritme.”

Lunchroom De Keyser - online eten bestellen -

Frisse start
Tussendoor kon de lunchroom wel een update gebruiken. “Vier jaar geleden maakten we een nieuwe start. Met een nieuwe interieur, een nieuw logo en een nieuwe kaart.”  Vooral die kaart was een hele kluif: “De gerechten worden allemaal gemaakt door onze cliënten. Te veel verandering ineens gaat dan niet goed. Maar we wilden toch ook nieuwe, aansprekende gerechten op de kaart. Al met al heeft het zo’n vijf jaar geduurd voor de kaart is doorgevoerd.”
Inmiddels is er een ruim opgezette lunchroom met een ruimgesorteerde kaart. Broodjes voeren de boventoon. Van oude kaas en ham tot gerookte zalm of huisgemaakte eiersalade. Maar ook chiquere varianten als broodjes brie met noten en honing, of serranoham met sinaasappel worden op bestelling gemaakt. Soep van de dag is er altijd en daarnaast is er keus uit drie lunchsalades.

Lunchroom De Keyser - online eten bestellen -

Landelijke aandacht
Absoluta kwam precies op het juiste moment. Willem: “We hebben al een bezorgservice, alleen via onze website weten bedrijven die niet zo te vinden. Het is een van de dingen die we al tijden willen oppakken. Maar omdat er altijd andere dingen te doen zijn, blijft dit een beetje liggen. Op deze manier kunnen we alvast landelijk wat aandacht krijgen.”
Landelijke aandacht, maar plaatselijke bestellingen. Want wil je graag je broodjes bestellen dan moet je toch in Helmond of omgeving wonen. Willem: “Ik moet ze zelf gaan bezorgen, dus al te ver dat is niet haalbaar. Tenzij het storm loopt, dan kunnen we speciaal een bezorger aannemen natuurlijk.”