Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Kouros zou een heel andere carrière hebben dan de horeca. Hij volgde een technische opleiding en hij werkte in de horeca om wat bij te verdienden. Kouros vond dit werk zo leuk dat hij jaren later de ambitie kreeg om verder te gaan.

Monumentaal pand
In de Sassenstraat in Zwolle stond het pand van een voormalig vegetarisch restaurant al een jaar leeg toen Kouros het tegenkwam. ‘De locatie vond ik supermooi. Het is een historisch, monumentaal pand. Hoeveel of hoe weinig mensen hier ook zitten, de sfeer is altijd aanwezig,’ vertelt Kouros. Hierin startte hij dan ook ristorante Michelangelo.

Kouros is vaak in Italië te vinden. Hij is een enorme fan van dit land. ‘Ik ga vaak naar Cinqueterre en de regio’s Toscane en Umbrië. Ook heb ik acht jaar geleden door heel Italië gefietst. In acht dagen van Fréjus naar Venetië, langs de rivier de Po. Dat is een route van 935 km. Dan eet ik natuurlijk van alles, vooral vis vind ik lekker.’

Wat Kouros in Italië had geproefd, wilde hij naar Nederland halen.

Lekkerste pasta’s zijn eenvoudig
De keuze voor een Italiaans restaurant was dan ook snel gemaakt. En 99% van zijn producten zijn Italiaans, van de olijfolie tot de wijn. De bestlopende pastagerechten heeft Kouros zelf bedracht. ‘De lekkerste pasta’s zijn eenvoudig,’ vindt Kouros. Dat is zijn pasta Manzo bijvoorbeeld, met stukjes ossenhaas, pijnboompitten en tomatensaus. Daarover strooit hij rucola, wat verse tomaatjes en Parmezaanse kaas. ‘Of de pasta met zalm en rucola.’

‘Deze pasta’s heb ik al zo’n achttien jaar op de kaart staan. Ze zijn zo lekker en lopen zo goed dat collega’s ze hebben gekopieerd. Dat vind ik wel leuk,’ deelt de enthousiaste eigenaar met ons.

Grote groepen
Bestellingen van bedrijven krijgt ristorante Michelangelo al. Mensen die overwerken bestellen meestal rond 16 of 17 uur. ‘Nu ben ik bezig met het opzetten van catering voor grote groepen zo’n 30 tot 40 personen. Want ik verzorg ook grote porties lasagne of salades.’ Een eigen website heeft het restaurant wel. ‘Maar daar zoeken bedrijven ons niet. Daarom sluiten we ons aan bij Absoluta; daar komen bedrijven ons wél tegen.’ Met zijn eigen, grote bestelbus kan Kouros zelf het vervoer van de catering verzorgen in Zwolle en omgeving. Dan weet je zeker dat het goedkomt.