Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Ontmoet Robin Achterkamp. Dertig jaar, Rotterdammer, uit een échte havenfamilie, maar zelf heeft Achterkamp nooit gedroomd van een leven in de haven. Sinds drie jaar leeft hij z’n droom aan de Lloydkade in Rotterdam, tussen alle bedrijvigheid in de moderne, strakke flatgebouwen. Temidden van die drukte vind je Berry’s Lunchroom.

Berry’s? ,,De zaak is vernoemd naar mijn hond’’, lacht Robin. Zijn labrador was namelijk zijn trouwste klant, maar inmiddels is het rond lunchtijd stampvol bij Berry’s Lunchroom. Met uitzicht op de fraaie kade, genieten zijn gasten – voornamelijk uit de zakelijke wereld – van een lunch en een praatje met collega’s. Of meer dan dat. Robin grinnikt. ,,Ik heb hier ook weleens romances zien ontstaan tussen collega’s. Daar kan ik wel van genieten, ja.’’

De jonge ondernemer geniet vooral van de drukte en de hectiek. ,,Natuurlijk! Daar leven we van. En mijn doel in het leven is om mensen blij te maken. In deze branche is dat een enorme uitdaging. Mijn eten moet lekker zijn, de gasten moeten zich thuis voelen en op tijd weer naar het werk. Kortom: in drie kwartier moet ik zorgen dat ze ook de volgende keer bij mij komen en dat zij even niet aan werk hebben gedacht.’’

En dat gaat hem, samen met onder andere zijn vriendin en moeder – verantwoordelijk voor het verrukkelijke gebak – uitstekend af. Toen hij drie jaar geleden begon, wist hij al dat de zakelijke branche een goede opening voor Berry’s Lunchroom was. Zowel het bezorgen van lunches als het opbouwen van een vaste groep klanten lukt hem goed, maar ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan…

,,Of ik weleens droom? Weleens? Man, ik droom echt wekelijks van mijn zaak. Toen ik drie jaar geleden begon, vond ik dat heel vervelend, maar inmiddels ben ik het gewend’’, vertelt Robin, terwijl hij met zorg en finesse een geitenkaas-salade in elkaar knutselt. ,,Ik droomde laatst dat een gigantisch pand in hartje Rotterdam had met 6 bestelbusjes ervoor.’’

Of die droom werkelijkheid wordt, weet hij niet, maar de Rotterdammer fantaseert wel degelijk, én realistisch als het aan hem ligt. ,,De droom is om uit te breiden. We draaien nu goed en hebben fijne gasten. Het liefst zou ik uitbreiden aan de bezorgkant, catering dus. Wellicht met kansarme jongeren, dat lijkt me wel mooi.’’

Mocht er ooit een tweede zaak komen, is de naam bij deze vast gereserveerd. ,,Jopie’s’’, klinkt het overtuigend. En ja, dat is Berry’s broertje.

Ja, ik ben benieuwd wat Absoluta voor mijn organisatie kan betekenen. Lees hier meer

Leave a Reply