Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Het Franse Bakkertje, een kleine man met zwartgelakte schoenen, een alpinopet en twee stokbroden onder de arm? Niet het Franse Bakkertje in Oss! Eigenaar Kees Baak draagt geen alpinopet en heeft zoveel meer dan stokbrood en baguettes. Hij bakt hamburgers en geeft zijn gasten keus uit vijftien soorten tosti’s. En vergeet niet de absolute topper: huisgemaakte tonijnsalade. “Die is bij onze klanten favoriet”, vertelt Kees, die niet kan wachten om ook het bedrijfsleven van zijn specialiteiten te laten proeven.

Zijn specialiteiten, dat zijn er nogal wat. Een pasteitje kalfsragout? Staat op de kaart. Een ’tosti Azië’ met pindakaas, kip en sambal? Staat op de kaart. Net als een eindeloze rij broodjes. Geen zachte bollen, nee, versgebakken meergranenbroodjes, kaiserbroodjes en baguettes. Toch een beetje een Frans bakkertje.

Van lunchroom naar testlokaal
Kees nam de zaak in januari 2017 over van de vorige eigenaar. Hij veranderde veel, maar aan de naam wilde hij niet morrelen: “De naam is een begrip in Oss, dit is echt een ontmoetingsplek.” Wel maakte hij de menukaart dubbel zo lang. Met verzoekjes van zijn klanten – kalfsragout voor de ouderen, hamburgers voor de jongeren – en met eigen ideeën. Hij gebruikt zijn lunchroom daarbij als testlokaal: “Ik bedenk iets nieuws en laat vaste klanten proeven om te zien wat ze ervan vinden. Ik probeer ze te verleiden met nieuwe broodjes en goede acties. Ik heb bijvoorbeeld heel voordelige dagknallers: tweede tosti halve prijs of tweede kopje koffie gratis. Een concept wat ik nog heb meegenomen uit mijn tijd als supermarktmanager .”

Franse Bakkertje - online eten bestellen

Niets is standaard
Naast zijn vaste klanten probeert Kees nu ook het bedrijfsleven te verleiden. Met mooie deals maar vooral met lekkere broodjes. Via Absoluta kan hij de vele bedrijven van Oss te bereiken. “Oss is echt een ondernemersstad, daar liggen voor mij veel kansen. Als bedrijf kun je wel broodjes in Amsterdam bestellen, waar ze met duizend tegelijk worden gemaakt. Maar met Absoluta heb je veel kortere lijntjes en kun je lokaal je lunch bestellen precies aangepast op je wensen, dat is toch ideaal voor bedrijven? Het past ook bij mijn manier van werken, alles kan.”

De menukaart voor Absoluta is lang, maar staat jouw broodje er toch niet tussen dan is dat geen probleem. Zoals Kees zegt ‘niks is standaard in het leven’ en voor je het weet heb je een favoriet broodje door Kees op maat gemaakt. Toch is de kans klein dat je steeds hetzelfde broodje bestelt. Kees: “Ik heb alweer zoveel nieuwe ideeën voor lekkere lunchgerechten.”