Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Ondernemer Reinard van Baak heeft een zestal horecazaken in omgeving Apeldoorn. Vanaf het eerste moment werkt hij samen met Absoluta. Van Baak is heel blij met de samenwerking; en daar zit een bijzonder, persoonlijk verhaal aan.

Het horecabloed stroomt bij Reinard van Baak door de aderen. Met ouders die een horecagroothandel hadden en het runnen van een cafetaria als eerste bijbaan, wist de ondernemende Reinard dat zijn loopbaan in die hoek zou zijn.

Absoluta platform lunch

Ondernemende horecaman
Inmiddels is hij de eigenaar van een zestal horecazaken in de omgeving van Apeldoorn. Reinard somt de zaken op: ‘op mijn vijfentwintigste had ik net mijn eerste kind. Om de hoek stond een cafetaria te koop, Het Trefpunt in Apeldoorn. Een week later was ik eigenaar en dat ben ik nog steeds. In de tussentijd zijn daar Lunchduck.nl, de Sparerib Express, BurgerMe, Drank055 en Family ‘(het mooiste cafetaria van Nederland met zestig zitplaatsen en een groot terras’) bijgekomen.’ ‘O ja, en een Bed & Breakfast in Terwolde.’

Dat is een aardig rijtje met horecazaken dat Reinard van Baak onder zijn hoede heeft. Vanaf het vroege begin staan zijn cafetaria’s  en lunchcatering op het bestelplatform van Absoluta. Reinard vertelt: ‘in 2000 was ik zo’n drie jaar bezig met Het Trefpunt. Toen realiseerde ik me dat internet in opkomst was. Ik kocht een paar computers omdat ik mijn klanten de mogelijkheid van online bestellen wilde bieden. Toen startten we met Lunchduck.nl, onze bezorgservice met broodjes aan bedrijven.’ Vanaf dat moment haakte Absoluta aan als zakenpartner.

lunch bestellen Apeldoorn Absoluta

Absoluta is helder en transparant
Reinard van Baak is heel tevreden over zijn samenwerking met Absoluta. ‘Zij zijn ontzettend met de tijd meegegaan,’ vindt de ondernemer. ‘Automatisering in de catering is lastig. Er zijn zo veel mensen met zo veel wensen. Toch heeft Absoluta daar een bepaalde structuur in weten aan te brengen. Van de 100 bonnen gaan er 99 gewoon goed door. Absoluta is daarin helder, transparant en heeft duidelijke prijsafspraken.’

Bovendien zorgt de samenwerking met het bestelplatform voor een vaste klandizie. ‘Vanuit Absoluta ontvangen we elke dag wel een aantal bonnen. Dat geeft een basisomzet,’ vervolgt Van Baak. ‘In mijn geval gaat het met name om Lunchduck.nl, de catering van broodjes aan bedrijven. We hebben vier standaard lunchpakketten en die worden veruit het meest besteld. Daarin zitten dan belegde bolletjes, pistoletjes, melk en fruit. Het is heerlijk om met zo’n systeem te werken.’

Lunchduck Reinard van Baak Absoluta

Ja, hij is trots op zijn bedrijf. ‘Van origine ben ik een patatbakker. Van een cafetaria, dat mijn vriendin en ik runden, zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met zeventig man personeel. Als ik ’s ochtends in Family kom en ik zie dat de voorraad voor elkaar is, dat de zaak netjes is ondanks de drukke avond ervoor, daar word ik vrolijk van. Dat alle radertjes draaien en dat het loopt, zonder dat ik maar één frietje hoef te bakken. Dat is prachtig om te zien.’

Dat Reinard van Baak veel ballen in de lucht houdt, is wel duidelijk. Dat realiseert hij zich ook. Volgend jaar wordt hij vijftig, dan wil hij zijn leven iets anders inrichten. Dat komt mede door een heel persoonlijke gebeurtenis. Drie jaar geleden is zijn vrouw Jeanine overleden aan kanker. Dat heeft uiteraard zijn sporen nagelaten bij Reinard en zijn kinderen. Het meest trots is hij dan ook op zijn gezin en hoe dat nu draait.

Alpe d'HuZes Absoluta Reinard van Baak

Deelname aan Alpe d’HuZes
In de tussentijd is er veel gebeurd. Zo komt de sportieve, wielrennende Marion in zijn leven. ‘Ik vond alles leuk aan haar, behalve dat fietsen,’ vertelt Reinard. Maar het kan verkeren, want in juni fietst hij mee in de Alpe d’HuZes. ‘Ik hoop dat we geld ophalen waarmee wachttijden voor onderzoek verkort kunnen worden. Daar zijn wij destijds het meest tegenaan gelopen. Voor Jeanine was er helaas geen uitzicht, maar je wilt gewoon weten waar je aan toe bent.’

De mensen bij Absoluta hebben veel bewondering voor Reinards deelname aan Alpe d’Huzes en besloten hem als trouwe partner zelfs te sponsoren. ‘Dat vind ik echt leuk,’ aldus Van Baak. ‘Ik was aangenaam verrast door Absoluta. Ze staan op mijn shirt als rugsponsor. Op 6 juni hoop ik minimaal twee keer naar boven te fietsen, en in elke bocht een beetje los te laten.’