Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Bij Sla en Meer maken ze alles zelf. Van A tot Z. Dat proef je en dat weten steeds meer mensen in Amersfoort en omgeving. Tel daarbij op dat er een heel bevlogen ondernemer in zit. Dan heb je een topzaak.

Jelle Vermeulen werkte eerst als sportleraar. Hij begeleidde met name kinderen die obesitas hadden. “Op een manier die kinderen leuk vinden, zodat het sporten geen opgave wordt. Maar eerder ‘ik ga vandaag leuke spelletjes doen’.” Jelle had daarnaast veel verschillende banen: hij was leraar schoolzwemmen, zat in een animatieteam op de Canarische eilanden, werkte in een visrestaurant. Hij deed echt alles tegelijk.

Sla en Meer
Ondertussen had zijn zus al een aantal jaren een horecazaak in hartje Amersfoort, Brood en Zoets. Samen met Jelle wilde zij een nieuwe zaak neerzetten, een saladebar, maar Jelle twijfelde over wat hij wilde. Tot hij naar Canada ging en daar allemaal saladebarren zag. “Daar kan ik veel mee en kan ik plezier in hebben,” dacht hij. En zo begonnen ze samen aan het avontuur Sla en Meer.

Elke dressing, soep, taart
Het samenwerken liep niet helemaal soepel en omdat de band met zijn zus boven alles stond, heeft Jelle de zaak alleen doorgestart. Nu heeft ieder zijn eigen zaak en dat werkt uitstekend. Jelle is gelukkiger dan ooit. “Dit is het leukste wat ik kan doen,” vertelt de enthousiaste ondernemer. “Ik vind het heel tof dat we al onze recepten van A tot Z zelf maken. Elke dressing, soep en taart (op één taart na) maken we helemaal zelf.”

Sla en meer online eten bestellen Absoluta

Sinaasappel pompoen cheesecake
“Waar ik heel blij van word, is dat niet alleen klanten enthousiast zijn, maar ook het personeel, “ aldus Jelle. “Zij hebben een grote inhoudelijke inbreng en de vrijheid om nieuwe dingen te proberen. Daar komen de lekkerste gerechten uit, zoals de sinaasappel-pompoen-cheesecake die helemaal plantaardig en suikervrij is. Die loopt als een trein, er wordt nog elke dag naar gevraagd.”

Salade van de maand
“Iedereen die hier werkt bedenkt een salade van de maand. Aan het eind van het jaar krijgt degene wiens salade het beste heeft verkocht een prijs. Op die manier kunnen zij ook hun creativiteit kwijt en daar worden we allemaal wijzer van.”

Sla en meer online bestellen van eten Absoluta

Geen suiker
Jelle wil duurzame producten gebruiken. “Als mensen aan gezond eten denken, komen ze vaak niet verder dan een wortel en komkommer. Er is zo veel meer. Ik wil laten zien dat je geen e-nummers en suiker nodig hebt om iets lekker te maken of langer te kunnen bewaren.”

Eerlijke prijs
“Ik kan iedereen recht in de ogen aankijken. Dat vind ik belangrijk. Wij bieden goede producten voor een eerlijke prijs. What you see is what you get.” Jelle hoopt dat meer bedrijven in de omgeving via Absoluta de lekkere en gezonde gerechten van Sla en Meer weten te vinden. “Iedereen moet doen wat hij wil. Maar gezond eten is natuurlijk goed voor je. Maak een keer een andere keuze en kies voor een gezonde, lekkere maaltijd.”