Sociale impact

Absoluta’s ambitie is om in iedere productcategorie een duurzaam, sociaal, gezond of ambachtelijk alternatief te bieden. Door voor Absoluta te kiezen lever je samen met ons direct een bijdrage aan een betekenisvolle maatschappij en vitale medewerkers.

Vertel me meer

Bestellen bij Absoluta heeft directe sociale impact

Iedereen vindt sociale impact belangrijk, maar hoe creëer je dat? Bij Absoluta bestel je food, gifts & more op het enige platform in Nederland waar betekenisvolle lokale leveranciers een podium krijgen. Zo creëer je direct sociale impact. Absoluta biedt een speciaal podium aan lokale leveranciers die voldoen aan een van de vier pijlers: duurzaam, sociaal, gezond en ambachtelijk.

The #1 office platform | food, flowers & gifts

Duurzaam

Een groot aantal van onze leveranciers heeft de wens om de wereld om hen heen te veranderen. En om echt impact te creëren kunnen juist lokale leveranciers het verschil maken. Wij stimuleren onze leveranciers om duurzaamheids programma’s op te starten en leveren hen daar tools voor aan. Een leverancier komt in aanmerking voor een “duurzaam” label wanneer deze bewust met energie omgaat en bijvoorbeeld elektrische vervoersmiddelen en/of alternatieve bereidingsmethodes gebruikt. Onze bestellingen komen van lokale leveranciers die dichtbij de kantoorlocatie gevestigd zijn en daarmee hun rijafstand minimaliseren. Een win-winsituatie dus!

Sociaal

Op ons platform krijgen leveranciers die sociaal ondernemen een prominente vermelding. Het doel van dit soort ondernemingen is maatschappelijke meerwaarde creëren, ook wel ‘impact’ genoemd. Wij geloven dat organisaties zonder sociale doelstelling in de toekomst minder bestaansrecht hebben. Wij hebben de ambitie om in alle productgroepen een sociaal alternatief te bieden zodat jij de keuze kan maken om deze inspirerende groep ondernemers te ondersteunen.

Gezond

Wij zijn ervan overtuigd dat gezond eten en drinken vitaliteit brengt. Op ons platform presenteren leveranciers hun visie op gezond eten. Gezond eten heeft voor iedereen een andere betekenis, om het label “gezond” te bemachtigen hebben wij diverse criteria benoemd. Zo krijgen leveranciers die werken met dagverse producten een gezond label, maar ook leveranciers die calorie-, vetzout- of koolhydraatarm koken, komen in aanmerking. En wat dacht je van biologisch of veganistisch? Elke leverancier met dit label is door ons persoonlijk bezocht en heeft aantoonbaar acties ondernomen om gezonde producten te integreren in zijn menukaart.

Ambachtelijk

Snel, makkelijk en goedkoop wordt vervangen door kwaliteit. Wij gaan voor jou op zoek naar lokale helden die werken met producten van lokale boeren en ambachtslieden. Regionale producten zijn beter voor de lokale economie en minder belastend voor het milieu. Omdat wij hierin geloven hebben we het mogelijk gemaakt hierop te filteren in onze bestelapplicatie.

Maatschappelijke betrokkenheid Absoluta

Omdat transparantie en openheid kenmerken van onze bedrijfsvoering zijn, vinden wij het vanzelfsprekend dat ook onze maatschappelijke betrokkenheid aantoonbaar is. Daarom zijn wij sinds 2014 Ecovadis Silver gecertificeerd.

Door gebruik te maken van het Absoluta bestelplatform bied jij jouw medewerkers de keuze te bestellen bij locals met sociale impact. Zo levert jouw organisatie direct een bijdrage aan een betekenisvolle maatschappij.

Één platform, geen gedoe

Klinkt dit als muziek in jouw oren? Check de voordelen van het #1 office platform.

Ontdek het platform

Lijkt het je interessant voor jouw organisatie?

Laat je collega’s kennis maken met het Absoluta platform.