Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Sushi kan altijd, vindt Winny Chan van de Sushi Shop in Alphen aan den Rijn. En wat een lekkere sushi kun je bestellen bij deze jonge ondernemer.

De ouders van Winny Chan (20) komen uit Azië. Haar moeder komt uit China, vader uit Maleisië. In 1985 zijn ze naar Nederland gekomen om een nieuw bestaan op te bouwen en zijn ze gaan werken in de horeca.

Sushi shop - online eten bestellen

Waarom niet voor mezelf
Winny is hier geboren. Na de middelbare school startte ze een studie bedrijfseconomie, maar daarin zag ze geen toekomst. Nu heeft Winny een tussenjaar en is ze samen met haar vader Sushi Shop gestart. Hoe dat ineens zo gekomen is? “Dat heeft meerdere redenen,” vertelt Winny. “Mijn vader had altijd de droom om voor zichzelf te beginnen. Daar wil ik hem graag bij helpen. Daarnaast heb ik in de afgelopen twee jaar bij een sushizaak gewerkt. Daar runde ik alles: ik heb er in de keuken gewerkt, ik deed de kassa, regelde de voorraden en logistiek. Ik weet hoe alles werkt. Waarom zou ik dat niet voor mezelf gaan doen?”

 

Sushi kan altijd
Winny heeft de daad bij het woord gevoegd en Sushi Shop is nu 3 maanden open. “Sushi kan altijd. Als lunch, bij de borrel, als avondmaaltijd. Er is geen vast tijdstip waarop je sushi kunt eten,” aldus Winny. Een ideaal product dus.  “Het is ook gezonder dan pizza of een patatje. En als je visliefhebber bent, zit sushi vol met proteïne. Mensen die bij de sportschool werken, bestellen wekelijks bij mij. Sushi past bij hun dieet.”

Sushi shop - online eten bestellen

Soft shell crab
Je hebt natuurlijk de klassieke sushi met zalm of tonijn. Maar Winny heeft een andere favoriet. “Wat ik heel erg leuk vind om te maken is de soft shell crab. Dat is een heel speciaal proces: echt een hele krab wordt gefrituurd, die wordt in de sushi gemaakt en daarbovenop komt nog van alles. Daar moet je tijd, liefde en energie instoppen, want anders is het niet lekker.”

Evenement
Via Absoluta hoopt Winny met Sushi Shop extra naamsbekendheid te krijgen en een groter publiek. Of het nu een kleine bestelling is voor 2 personen die overwerken (“veel mensen bestellen een sushibox voor 2 personen. Dat is een heel lekkere mix.”)  of voor bedrijven die voor een evenement een x-bedrag aan sushi willen, bij Sushi Shop kun je met al die bestellingen terecht.