Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Bij Tafelvanzeven in Rotterdam koken ze uit alle werelddelen. Als je hier eten bestelt, krijg je niet alleen een heerlijke maaltijd, maar investeer je ook in een horeca opleiding voor Rotterdammers met afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij spraken met directeur Annemarieke van Egeraat. Zij vertelt hoe Tafelvanzeven is ontstaan. Voor een groep Rotterdamse vrouwen met een migratieachtergrond was de drempel om een horeca opleiding te volgen te hoog. Bijvoorbeeld vanwege taalachterstand of zwakkere leervaardigheden. De voormalige directeur wilde deze vrouwen wel een kans bieden en startte Tafelvanzeven. Een horeca opleiding met kleine groepen, aandacht en intensieve begeleiding.

Tafel van Zeven - online eten bestellen

Persoonlijke aandacht
“Bij ons volgen cursisten gedurende negen maanden een opleiding voor de horeca en werken ze in de praktijk, in professionele horecakeukens,” vertelt Annemarieke. Dat Tafelvanzeven echt bijzonder is, blijkt eruit dat de opleiding toegankelijk is en veel persoonlijke aandacht aan de cursisten geeft. Zij worden gestimuleerd om eigen verantwoordelijkheid te nemen door de opleiding te verdienen met het verzorgen van  cateringopdrachten en te werken als keukenhulp in de stad.

Van Pakistaans tot Engels
De gerechten zijn erg lekker en bijzonder. Je kunt ongeveer al je wensen kwijt: of je nu een Marokkaanse high tea zoekt, een Turks saladebuffet of een Moluks dinerbuffet. Van Pakistaanse voorgerechten, Indische hoofdgerechten tot Engelse toetjes. Annemarieke: “2% van de dames heeft een Nederlandse achtergrond, de anderen zijn afkomstig uit alle werelddelen. Daarom heeft de keuken van Tafelvanzeven zoveel mogelijkheden. De cursisten zijn ook gewend om voor grote groepen te koken. Wij vinden 10 personen al veel, maar voor de cursisten wordt het pas écht leuk boven de 30 personen .”

't Bakkertje - online eten bestellen

Bij ons thuis
Zo heeft Tafelvanzeven de afgelopen 3 jaar de Iftar maaltijd bij de politie verzorgd en gecaterd voor grote groepen bij conferenties bijvoorbeeld in de Maassilo en de RDM-werf. “Maar bedrijven houden ook hun vergaderingen en meetings bij ons op de locatie van Tafelvanzeven. Een vergeten plekje in Schiemond, met een spectaculair uitzicht over de Maas. We serveren er ontbijt, lunches, diners en hapjes bij de borrel. Dat voelt alsof ze bij ons thuis komen,” vertelt Annemarieke.

 Accent op werkervaring
“Ooit zijn we gestart om vrouwen uit hun isolement te halen, te laten leren en werken. Nu ligt de focus op catering en voorbereiden op uitstroom naar betaald werk en mannen zijn ook welkom” aldus Annemarieke. “De vraag naar onze keukenhulpen voor professionele keukens is groot. Dat vinden de cursisten ook superleuk om te doen.”

“Absoluta is een mooi platform. Tafelvanzeven is een lokale producent en hoopt via Absoluta meer opdrachten van werkgevers in de regio te krijgen. Zodat we meer Rotterdammers op werken in de horeca kunnen voorbereiden”