Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Weer of geen weer, als je restaurant Kahuna in Breda binnenstapt, ben je meteen vrolijk. Door de surfplanken, planten en zomerse kleuren waan je je op een tropisch strand. En dat is precies de bedoeling volgens eigenaar Jop Mommersteeg, want “Kahuna is een Hawaiiaans restaurant en dat mogen mensen best weten”.

Kahuna - online eten bestellen

Uniek in Breda
Jop en zijn zakelijk partner Johan de Vos hebben een vliegende start gemaakt met Kahuna, dat sinds augustus 2017 is geopend. De twee mannen zijn dan ook geen onbekenden in de Ginnikenbuurt. Al jaren zijn Jop en Johan de drijvende kracht achter café Boerke Verschuren. Toen het pand schuin aan de overkant vrijkwam, wist Jop meteen dat hij samen met Johan iets nieuws wilde neerzetten. Iets unieks in Breda. Het pand heeft een kleine keuken, daarin moesten de maaltijden bereid kunnen worden en het moest een aanvulling zijn op het terras van Boerke Verschuren, waar geen lunch of diner wordt geserveerd.

Gezond eten is de trend
Een vriend had ergens een poké bowl gegeten en tipte Jop daarover. Poké (spreek uit: po-kee) is een Hawaiiaans gerecht: kleurrijke bakjes gevuld met verse vis, sushirijst en allerlei verschillende toppings. En dus ging Jop op ontdekkingstocht bij hippe saladebars in de Randstad. Gaandeweg werd hij steeds enthousiaster. Niet alleen vond hij de vis-groente-kommetjes onverwacht lekker, maar bovenal zag hij bij alle zaken een enthousiast publiek. “Overal stond een rij”, aldus Jop. “Daaruit blijkt wel dat de trend gezond eten is.”

Kahuna - online eten bestellen

Energie-gever
Inmiddels is Kahuna – dat staat voor ‘meester zijn in wat je doet’ – een tropische aanwinst op de gezellige Ginnikenmarkt. Dé plek in Breda voor als je zin hebt in een gezonde poké bowl. “Al onze gerechten zijn heel erg geschikt voor werkende mensen”, vertelt Jop. Daarom is hij ook zo blij met de samenwerking met Absoluta. “Normaal gesproken krijg ik een after dinner dip als ik goed heb gegeten. Maar van een poké bowl krijg ik juist energie. Daarom is de ideale werklunch of maaltijd voor als je moet overwerken. Je kunt daarna vol energie verder.”

Hoe werkt het poké bowl-concept eigenlijk?
“Wij hebben 8 kant-en-klare bowls op de kaart en bowls die je helemaal zelf kunt samenstellen. Meestal zie je dat mensen de eerste of tweede keer een kant-en-klare bowl bestellen en daarna gaan variëren en toevoegen wat ze zelf lekker vinden.”“De basis van een poké bowl bestaat uit sushi rijst, quinoa, linzen of sla. Dan kies je een proteïne (zalm, tonijn, garnalen, kip of zoete aardappel) en daar doe je allerlei lekkere toppings bij en je favoriete dressing.”

Kahuna - online eten bestellen

Kom morgen terug
“Als mensen van vis houden, dan bestellen ze vaak de Mixed Fish Bowl, met zalm én tonijn,” zegt Jop. “Zijn het geen visliefhebbers, dan gaan ze meestal voor de Kahuna Chica Latina (met kip, sushirijst, komkommer, mais, ui, rode kool, Sriracha mayo, uiencrunch). En als mensen écht niet kunnen kiezen, is mijn advies: “begin bovenaan de kaart en kom morgen terug.”.”