Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

“Olijfolie! Wij doen niks met boter! Olijfolie is de basis van de Griekse keuken. Er zijn onderzoeken gedaan dat mensen met een mediterrane eetstijl langer gezond blijven. Het is een manier van leven”, zegt Mr. Sbonias. In zijn authentiek Griekse restaurant kookt hij op mediterrane wijze.

Wie een vette hap verwacht, heeft het helemaal mis. De gerechten van Gyros Amersfoort zijn gezond en licht verteerbaar. Goede maaltijden die energie geven. Eigenaar en kok Mr. Sbonias is geen fan van alle sauzen die Nederlanders bij hun eten willen: zonde van de smaak! Alleen voor de tzatziki maakt hij natuurlijk een uitzondering.

Gyros - online eten bestellen

Bezorgen, afhalen en aanschuiven
Mr. Sbonias heeft zijn kookkunsten van hobby naar hoog niveau getild. Grieks is zijn specialiteit. Niet verwonderlijk gezien zijn Griekse roots. Zijn ouders verhuisden naar Nederland en namen de Griekse keuken mee. Authentieke Griekse gerechten met enkel verse producten. Kant-en-klare producten gebruikt hij nooit: “Als kok kun je niks met kant-en-klaar. Wat je daar ook mee doet, het wordt nooit lekker. Terwijl, als je een goed product hebt, dan is dat makkelijk voor een kok. Je kunt er weinig fout aan doen, het smaakt goed.” Eind 2010 begon hij Gyros in Amersfoort. Een plek waar mensen kunnen afhalen maar ook aanschuiven. Sinds kort verkoopt hij ook Griekse specialiteiten. Allemaal natuurlijk en biologisch: “Honing, olijfolie, wijnen; dingen die je in de supermarkt niet kunt kopen. Dit zijn goede producten, mensen die ze eenmaal hebben geproefd willen niet anders meer. Maarja, waar krijg je ze?”

Zoals de Grieken doen
Sbonias hoopt dat via Absoluta meer mensen kennismaken met de authentiek Griekse keuken: “In Nederland zijn vooral de gegrilde gerechten bekend. Lekker, maar de Griekse keuken heeft zoveel meer. Salades, gestoofde gerechten, iedere streek heeft zijn eigen specialiteiten. Wij bereiden ze allemaal.”  Zelf eet mr. Sbonias wat de seizoenen hem brengen. Net zoals ze ook in Griekenland doen. Veel vis in de zomer, vegetarische gerechten en salades. ’s Winters in de bergen meer vlees en vet tegen de kou. Zijn tip voor klanten? Doe zoals de Grieken doen en stel een maaltijd samen uit diverse kleine hapjes. Bijvoorbeeld vier voorgerechtjes en een salade: “Dan heb je goed gegeten, ook als je niet direct een groot hoofdgerecht wil.”

Gyros - online eten bestellen

Goede maaltijden die energie geven
Ga je voor Grieks? Dan heb je een goede maaltijd die energie geeft, verzekert Sbonias. Versgebakken Griekse pitabroodjes belegd met tomaat, ui, en vlees: “Zo’n broodje heeft alles wat je nodig hebt. Als je dat hebt gegeten, voel je jezelf goed.” Bestel je een avondmaaltijd dan wordt voor Absoluta klanten ieder gerecht afzonderlijk vacuüm verpakt: “Ook als het bedrijf voor de hele afdeling bestelt. Zo kan iedereen zijn eigen gerecht kiezen en blijft het eten bovendien goed warm.”