Bezorgd op jouw moment & locatie(s)
Op rekening bestellen mogelijk
Van A tot Z gefixt
data-disable-fade-on-click="0 " data-effect="standard" data-method="ajax">

Banketbakkerij Landsaat is al meer dan 100 jaar een begrip in de Zaanstreek. Tot 15 jaar geleden was de bakkerij een echt familiebedrijf. Sinds 1 september 2017 mag Michael de Vries zich de trotse eigenaar noemen van de 3 filialen in Zaandam en Wormerveer. Hij zit vol toekomstplannen en tegelijkertijd eert hij de traditie.

Landsaat-online-eten-bestellen

“Ik ben een geboren en getogen Zaankanter. In mijn jeugd was banketbakkerij Landsaat al een begrip,” vertelt Michael. “Dat ik dit bedrijf na zoveel jaar mag gaan leiden en uitbreiden, daar ben ik trots op.”

Michael startte ooit als brood- en banketbakker. Na 20 jaar verruilde hij het ambacht voor een baan als manager in de retailbranche. Hij was bezig met plannen voor een lunchroom totdat hij werd benaderd voor deze baan. Die kans greep Michael met beide handen aan. “Mijn verleden in de bakkerij en het management, dat is een match”.

Landsaat-online-eten-bestellen

Familierecepten
Michael heeft allerlei toekomstplannen. Aan de 100 jaar oude receptuur van de familie Landsaat komt hij niet. Dat mag ook niet van de klanten. “Onze specialiteiten – de marsepeintaart, slagroompunten en mergpijpjes – moeten van de klanten precies blijven zoals ze zijn”. Wel wil hij het bedrijf veranderen in positieve zin. Meer eigentijds maken. Zo zijn er een nieuwe website en logo in de maak, komt er een nieuwe verpakkingslijn en de bakkerij in Wormerveer wordt in 2018 uitgebreid met een lunchroom.

Royale porties
Landsaat staat bekend om groot en lekker gebak. “De porties zijn royaal. Onze petit fours bijvoorbeeld, dat zijn grote gebakjes. De taartgrootte en prijsverhouding zijn gunstig voor de klant.”

Van taarten tot chocoladeletters
Het hele assortiment van Landsaat is via Absoluta te bestellen. “We leveren veel taarten aan bedrijven, bijvoorbeeld voor jubilea, verjaardagen, feesten en partijen. Zo verzorgen we dit jaar de chocoladeletters voor een uitzendbureau.”

De allerlekkerste marsepeintaart
Welk gebak is een aanrader voor als een bedrijf iets te vieren heeft? “Bedrijven bestellen al snel een slagroomtaart. Dan probeer ik ze een lekkere marsepeintaart aan te bieden. Dat is onze specialiteit en daar komen mensen echt voor terug,” aldus Michael. “Wat die taart zo lekker maakt, is dat wij de allerbeste kwaliteit marsepein gebruiken. Mensen denken snel dat marsepein heel zoet is. Die van ons is niet te zoet. Plus: wij vullen de taart met romige slagroom. Dat maakt ‘m zo lekker luchtig. Meestal wordt er crème gebruikt voor de vulling.”