Voor een organisatie als Heijmans is het van groot belang om de lokale omgeving te stimuleren. Vele bouwprojecten hebben een lange looptijd en kunnen de omgeving tot last zijn. Om deze reden, en omdat Heijmans zich graag beweegt tussen de lokale ondernemers, is het inkopen van lokale diensten en producten een must. Het streven om lokaal actief te zijn kan niet altijd behaald worden door tegenstrijdige doelstellingen zoals centralisatie en kostenbesparing. Om die reden zoekt Heijmans strategische partners die ervoor zorgen dat de gewenste doelstellingen toch gecombineerd kunnen worden.

Op het gebied van catering heeft Heijmans samen met Absoluta een unieke vorm van samenwerken ontwikkeld.

Een manier van werken die verder rijkt dan de kantoorpanden met de bekende behoeftes aan overwerkmaaltijden en vergaderlunches. Naast de kantoorpanden wordt ook de bouwplaats catering vormgegeven. Dit zorgt voor een nieuwe manier van werken die aanslaat bij het management, de uitvoerders en de mannen en vrouwen op de bouwplaatsen.

De bouw is een vrije branche, strak georganiseerd als het gaat om veiligheid, maar moeilijk wendbaar als het gaat om het reguleren van inkoopprocessen en het sturen van facturen. Het verminderen van leveranciers en declaraties draagt direct bij aan het rendement en is daardoor essentieel.

Absoluta is de ingang en de verbinding voor het lokaal inkopen van eten en drinken. Absoluta maakt gebruik van de kracht van de lokale leveranciers en heeft zelfs de beschikking over leveranciers die de weg en regels weten op een bouwplaats. Door het behalen van hun VCA zijn deze leveranciers wendbaar en kunnen zij op elk gewenst moment catering leveren op bouwprojecten. Een mooi praktijk voorbeeld is het A9 project IXAS, waar vele werkzaamheden in de nacht worden gepland om de reizende medelanders zo min mogelijk te belasten. Samen met Absoluta zorgen de werkvoorbereiders en planners ervoor dat ook midden in de nacht de harde werkers voorzien worden van de beste catering.

Lokaal inkopen via een centrale manier van werken is dus mogelijk en dat zelfs langs de snelweg tussen de hijskranen en graafmachines in.

Meer weten over deze specifieke case? Bel 088-0220 303 Informatie aanvragen